Kezdőlap Események KÉT HÉTVÉGE ALATT 3 EZÜST, 4 ARANY, 1 KIEMELT ARANY MINŐSÍTÉS ÉS...

KÉT HÉTVÉGE ALATT 3 EZÜST, 4 ARANY, 1 KIEMELT ARANY MINŐSÍTÉS ÉS 1 FESZTIVÁL VÁNDORSERLEG A KECSKEMÉT TÁNCEGYÜTTESNEK!

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közreműködésével a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány kiskőrösi telephelye rendezte meg 2017.március 31-én a Bács-Kiskun Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót és Minősítő Versenyt.

A Hírös Agóra fenntartásában működő Kecskemét Táncegyüttes 6 produkciójából 3 Megyei Arany Minősítést, 3 pedig Megyei Ezüst Minősítést szerzett. A táncegyüttes „Suprik” csoportja és annak egy szólistája párja, Kárpáti Mátyás és Kerekes Viola Arany Minősítést kaptak, oktatójuk Böde István és Böde Harkai Csilla(a táncegyüttes művészeti asszisztensei). Valamint a „Nagybetyárok” csoport 4 szólista párjából 1 Arany Minősítést, Lukács Anna Eszter és Ráczkövi Viktor és 3 pár pedig, Raffai Szilárd, Szabó Zsófia és Marozsi Eszter, valamint Marozsi Ádám és Jakus Henrietta Ezüst Minősítést kapott, valamint Lukács Anna Eszter és Ráczkövi Viktor a legjobb páros viszony megvalósításáért különdíjbanrészesültek. Felkészítőik: Lukács László, Lukácsné Haránt Eszter, Márkli Zsuzsanna.

A szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra és a Százszorszép Gyermekház által 2017.április 7-8-9-én megrendezett – XXVII. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon  Csongrád megyén kívüli együttesek kategóriában 65 produkcióból, 42 csoport közül a Szakmai Vándorserleg díját a KECSKEMÉT TÁNCEGYÜTTES NYERTE!

Ezen felül Lukácsné Haránt Eszter: Dávid?.. Dávid című koreográfiája Kiemelt Arany Minősítésű, míg Böde István Gábor és Böde Harkai Csilla:Fundamentum rakás című koreográfiája Arany Minősítésű lett!!! Gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk a Suprik, Kisbetyár, Nagybetyár és Ifi csapatokra!

Művészeti vezetők: Lukács László, Lukácsné Haránt Eszter