Kezdőlap Események „Re: formáció- Kulturális Kincskereső” műveltségi vetélkedőjének regionális középdöntője Kecskeméten

„Re: formáció- Kulturális Kincskereső” műveltségi vetélkedőjének regionális középdöntője Kecskeméten

A „Re: formáció” egy komplex országos műveltségi vetélkedő, melynek regionális középdöntőjét városunkban, a Református Internátus Kollégium Dísztermében rendezik meg április 22- én, szombaton.

A verseny egy két tanévet magába foglaló megmérettetés, melyet a reformáció 500. évfordulója alkalmából indítottak útjára. A kezdeményezés célja, hogy a tanulók megismerkedjenek azokkal a művészeti és tudományterületekkel ismerkedjenek meg, amelyeken a reformáció értéket teremtő nyomot hagyott. A 3 fordulós küzdelemben 5 fős általános- és középiskolás csapatok vehetnek részt. Az első forduló egy online feladatlap megoldását foglalta magába, majd a második körben a diákok 6 kijelölt iskolában gyakorlati, szóbeli és írásbeli feladatokat hajtanak végre. Az utolsó fordulóban,- a döntőben- a tovább jutó hat csapatnak szóban és gyakorlatban is számot kell adni tudásáról, melyre várhatóan 2017 őszén kerül majd sor.

A győztes csapat és felkészítő tanáruk egy utazást nyer Németországba, a reformáció bölcsőjébe, a második és harmadik helyeztettek a reformáció magyarországi helyszíneire nyernek 3 napos utazást.