Kezdőlap Események Vereség az Újpest otthonában!

Vereség az Újpest otthonában!

Újpest FC 220V – ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club : 5-4 (3-1)
Egy félidőnyi előnyt adott a kecskeméti alakulat a dobogós Újpestnek, és hiába a második félidei nagyszerű játék, az egyéni hibák megpecsételték a vendégek sorsát, így nem sikerülhetett a pontszerzés a hírös városi együttesnek.

Nehezen indult a mérkőzés, egy szabadrúgás kombinációból már a 4. percben előnyhöz jutott a pesti csapat Vincze révén (1-0), és masszív, jól záró védelmüknek köszönhetően fel is tartották a kecskeméti rohamokat. Nehezen lendült játékba a Scoregoal, a passzok lassan és ütemtelenül érkeztek a társakhoz. Ennek ellenére Marsa a 12. percben szépen játszotta magát tisztára, majd egy leheletfinom passza Pánczélt hozta helyzetbe, aki el is rúgta a labdát a kapus alatt. (1-1) És amikor már lendületbe jöhetett volna a vendég együttes, egy újpesti kontra, és egy megpattanó lövés újból hátrányba hozta a kecskemétieket. (2-1) Sajnos a mérkőzés ezen fázisában a vendég alakulat nem tudott úgy játszani, ahogy azt megszokhattuk volna tőle, és jött is a harmadik újpesti gól, szép egyéni alakítás után egy keresztpassz és Kapcsos Vincének már nem volt nehéz dolga a kapuba passzolnia 1 méterről. (3-1)

A második félidőre egy teljesen más kecskeméti csapat jött fel a pályára. Már az 1. percben eredményesek voltak támadásban, Marsa-Radnóti összjátékot követően Dobosi kapja szépen a labdát és nem hibázik. (3-2) Kapaszkodott ugyan a vendég együttes, de az újpesti kontrák életveszélyesek voltak. És ahogy a nagykönyvben meg van írva, két egyéni hiba és megpecsételődni látszik a vendégek sorsa. Egy szöglet variációt követően Czerman eresztett el egy életerős löketet, aminek gól lett az eredménye. (4-2) Majd egy védelmi hiba és újfent Kapcsos fordul le védőjéről, és vágja fel a felsőbe a játékszert. (5-2) Futott az eredmény után a hírös városi alakulat, mindent egy lapra feltéve, aminek előbb Marsa volt eredményes a 34. percben szép lövéssel. (5-3), majd az 5 a 4 elleni játékban Radnóti pofozza be a labdát a kapuba. (5-4). És még ugyan volt a mérkőzésből másfél perc, de több gól már nem született.

Góllövők: Pánczél, Dobosi, Marsa, Radnóti

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „Azt kell mondanom, hogy ennyivel, egy góllal jobb volt az Újpest. Majdnem egy félidőt átaludtunk, nem pörgött fel a társaság kellően, így kétgólos hátrányból várhattuk a második felvonást. Eztán felvettük a kesztyűt, de amint lőttünk egyet, rögtön jött a válasz. A kapott gólokból hármat elkerülhetőnek tartok, nem szabadna ilyen hibákat elkövetnünk. Vannak azért pozitívumok is, mert többen kiválóan játszottak. Legmerészebb álmaink viszont úgy néz ki, hogy elúszóban vannak. Pénteken újabb kemény meccs vár ránk Dunakeszin, rendezni kell a sorainkat, főleg fejben, és mindent megtenni, hogy pontot, pontokat szerezzünk. A dobogó továbbra is elérhető, ám ehhez oda kell tenni magunkat a maradék fordulókban!”