Kezdőlap Események A Sarjú Banda is fellép az egy hét múlva kezdődő Budapest Folk...

A Sarjú Banda is fellép az egy hét múlva kezdődő Budapest Folk Festen

A közmédia Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyében feltűnt Sarjú Banda is koncertezik az egy hét múlva kezdődő Budapest Folk Festen, amelynek idén a Fonó Budai Zeneház és a Várkert Bazár ad otthont május 28-ig.

Az idei Budapest Folk Fest ismét a Fonó tradicionális táncházában indul május 24-én szerdán, majd a Várkert Bazár szabadtéri színpadán és teraszán koncertekkel és esti borkóstolókkal, folkkocsmával folytatódik.
Kuczera Barbara népzenetanár, népzenész, a Sarjú Banda vezetője az M1 aktuális csatorna szerdai adásában elmondta, hogy a Sarjú Banda egyórás koncerttel lép színpadra a Várkert Bazárban május 28-án. Műsorukban többek között a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyben elhangzott számok is szerepelnek.
Móra Gabriella, a Fonó produkciós vezetője elmondta: az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő eseménysorozat célja az, hogy Budapest Közép-Európa meghatározó városaként a térség több forrásból táplálkozó zenei kultúráját bemutassa, különös tekintettel a népzenére és világzenére. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a fesztivál immár második alkalommal költözik ki a Várkert Bazárba, ahol az Öntőház udvarában négy napon át magyar és külföldi fellépők várják az érdeklődőket.
Zenélni fog többek között az Esszencia produkció, Barabás Lőrinc és zenekara, amely együtt lép fel Kézdy Luca hegedűssel, valamint fellép Sena, a török Baba Zula, a román Mahala Rai Banda is.
Vasárnap ingyenes családi -és gyerekprogramokkal, többek között bábszínházzal, koncerttel, kézműves foglalkozásokkal várják a családokat, este a Buda Folk Band és a Dikanda ad koncertet – tette hozzá Móra Gabriella.

(MTI)