Kezdőlap Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Az M5-ös autópálya 61-es kilométerénél 2017. április 30-án 19 óra 15 perc körül Szeged irányába egy Suzuki személygépkocsi közlekedett a külső forgalmi sávban.

Eddig tisztázatlan körülmények között az autó letért jobb oldali vízelvezető árokba, ahol az oldalára borulva állt meg. A személygépjárműben a sofőrön kívül még 4 személy utazott, akik a balesetben megsérültek. A járművezető, valamint utasai a biztonsági övüket használták.

 

 

Kiskunfélegyháza térségében, az 542-es úton közlekedett 2017. április 30-án 16 óra 35 perc körül az 5-ös főút irányába egy 43 kecskeméti lakos az általa vezetett teherautóval. Haladása során a rendelkezésre álló adatok alapján az 542-es út és az 5302-es számú utak útkereszteződésénél lévő körforgalomba történő behaladása során, nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, elvesztette a kamion felett az uralmát, kidöntötte az útirányjelző táblát és az útárokba borult. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

 

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben az út- és látásviszonyoknak, valamint az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozásnak megfelelően vezessék járműveiket. A sebesség túllépése növeli a baleset bekövetkezésének kockázatát.