Kezdőlap Események Fergeteges hangulat a IX. Izsáki Tészta Majálison

Fergeteges hangulat a IX. Izsáki Tészta Majálison

2017. április 29-én került megrendezésre Izsákon a Tészta Majális, a Vino Étteremben, amely idén már kilencedik alkalommal várta az érdeklődőket. A házigazda Prikkel László volt, a Vino Étterem tulajdonosa.

Huszonnégy főzőcsapat nevezett a versenybe, amelyet többek között családi és baráti társaságok alkottak. A versenyen bármilyen tésztaételt készíthettek a résztvevők, sokan igazi családi specialitásokat főztek meg, mint például a paraszt lebbencset, tarhonyát, pörköltet, de volt olyan csapat is, aki a mai modern konyha szerint főzött.

A zsűri több szempontból pontozta a készített ételt, a “fődíj” a vándor fakanál volt, amely a tavalyi győztesről szállt az idei nyertesre.

Miközben a fotókat készítettük, az izsákiak nagy vendégszeretetét élvezhette szerkesztőségünk, hiszen minden csapat kérte, hogy kóstoljuk meg a finomságokat, illetve barátságos, kötetlen beszélgetéseket folytattunk a csapatokkal.

A családias hangulatú főzés mellett a szórakoztató színpadi programok is hozzájárultak ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát, hiszen a Folyondár Zenekar, a Vino Étterem Diófás Kertjében folyamatosan szolgáltatta a muzsikaszót. A gyermekeket is színes programok várták, hiszen lehetőség volt mézeskalácsok elkészítésére, illetve túrázásra.

A közös ebéd után megtekinthető volt Életünk Áldásai Erdélyi motívumok című kiállítás, amelyen Márki Nóra Jázmin képei voltak láthatóak, közben pedig az Ágesegyházi Gyerekénekkar énekelt. Majd négy óra után a Sárfehér Néptánc Együttes mutatta meg tánctudását,  és sor került a Kolon Café megnyitójára, illetve a kézműves fagylaltokat is megkóstolhatták a jelenlévők.

Kora este Gulyás Laci, vándorkomédiás adta elő a Huncut c. mesék elnevezésű előadását, végezetül Sonnyside zenélt, ezzel biztosítva a Tésztabál fergeteges hangulatát.