Kezdőlap Diákélet Hangszert a kézbe!- interaktív kiállítás a Hirös Agórában

Hangszert a kézbe!- interaktív kiállítás a Hirös Agórában

cof

Rendhagyó kiállítás nyílt ma délután a Hangszeresek Országos Szövetségének és a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának szervezésében, amelynek a Hirös Agóra Kulturális Központ ad otthont egészen június 3- ig.

A Hangszert a kézbe! programsorozat hetedik állomása Kecskemét, ahol  már az első napon hatalmas népszerűség övezte a z interaktív tárlatot, hiszen a kiállított hangszereket kivételesen nem csak nézegetni, de kézbe venni is szabadott, ezért nem csoda, hogy a Kulturális Központ aulája dobtól, gitártól, zongorától és rengeteg különféle hangszertől volt hangos.  A kilátogató fiataloknak még énekelni is volt lehetőség, hiszen az esemény szervezői és szakmai segítői egy profi hangstúdió lekicsinyített mását is elhozták városunkba, így mindenki igazi rock sztárnak érezheti magát.

Az interaktív tárlat megnyitóján Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Lőrinczy György a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke köszöntötte a résztvevőket. A kiállítást Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára nyitotta meg, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy „zenehallgatókból zenélők” legyenek.

A Hangszert a kézbe! interaktív kiállítás célja, hogy minél több fiatal kipróbálhasson valamilyen hangszert, majd elkezdjenek játszani is azokon.