Kezdőlap Események III. Országos Tojás Sokadalom Kecskeméten

III. Országos Tojás Sokadalom Kecskeméten

 

Június közepén rendezi meg ismét az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a III. Országos Tojás Sokadalmat Kecskemét főterén.

Az elsősorban gasztronómia jelentőséggel bíró termék népszerűsítése nem csak az élelmiszeriparra szorítkozik, hiszen a tojásnak a gyógyászatban, a művészetben, a hagyományokban és a kozmetikában betöltött szerepét, lehetőségeit is bemutatjuk. Mindezt úgy, hogy ez az ismeretátadás minden korosztálynál célba érjen, erről változatos programjaink gondoskodnak.

Garantáltan nem fog csalódni az, aki június 9-11. között városunk patinás főterén keres szórakozási, kikapcsolódási, kulturális lehetőséget.

Olyan programokat állítottunk össze, melyek a vendégek széles körű igényeit kielégítik, legyen szó akár gyermek-, könnyűzenei-, hagyományőrző-, kulturális-, gasztronómiai- vagy szórakoztató programokról, amelyek mind a tojáshoz kapcsolódnak.

Sokszínű gyermekprogram a családosoknak kedvez, ismét lesz a gyerekek nagy kedvence, a szalmajátszótér és pecsétgyűjtő játék. A gyermekek időtöltését, népi játszóeszközökkel, kézműves foglalkozásokkal, íjászattal, „Kereki tojásfutam” ügyességi versennyel színesítjük.

A tavaly nagyon sikeres Múzeumi Tojáskörúttal nem csak a kultúrát népszerűsítjük, de nyereményjátékot is hirdetünk, aki végigjárja az ingyenes múzeumi programokat, idén is részt vehet a nyereményjátékban, aminek fődíja a ladánybenei Inczédi Tanyán eltöltött családi hétvége.

A népművészet, hagyományőrzés iránt érdeklődőknek a népi kismesterségek bemutatóját, a Tojásdíszítők Egyesületének kiállítását, foglalkozását, a néptáncos produkciókat javasoljuk.

A színpadon folyamatos műsor szórakoztatja a látogatókat, koncertek, énekkarok, tánccsoportok tartanak bemutatót. Pénteken a Mystery Gang zenekar és a Spontán Blues Band ad koncertet, szombaton a Hegyalja Folk együttes, a KFT zenekar majd a kecskeméti Nova Prospekt zenéje szórakoztatja a részvevőket, vasárnap a Miskolci Illés EmlékZenekar csábítja be a fesztiválozókat, majd a 45 éves Dokk Együttes búcsúkoncertje zárja a rendezvénysorozatot.

Mindezeken túl több más kísérőprogramot is kínálunk. Ismét lesz főzőshow az idén Magos Zoltánnal a TV Paprika mesterszakácsával, és lesz óriásfőzés is. Ezúttal a Kodály évhez kapcsolódva Kodály Zoltán kedvenc tojásos ételét készítik el a Szabadtűz Lovagrend szakácsai, amit meg is lehet majd kóstolni. Vasárnap nemzetközi tojásos étel főzőverseny lesz 9-13 óra között.

Fesztiválozzon velünk a három napos Tojás Sokadalmon, élvezze programjaink sokszínűségét!

Találkozzunk június 9 -11. között Kecskemét Főterén az Országos Tojás Sokadalmon!

Szervezők:

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, Baromfi Termék Tanács, illetve annak tagszövetsége a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége, valamint a Hírös Tojás.

Információ:

www.tojasfeszt.hu, [email protected], 76/504-780

www.facebook.com/tojasfeszt