Kezdőlap Események Jövő februárban rendezik a Sirha Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari kiállítást

Jövő februárban rendezik a Sirha Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari kiállítást

Jövő február 7-9. között rendezik meg Budapesten a Sirha Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítást, ahol az előző évhez hasonlóan közel 20 ország kiállítói mutatkoznak majd be – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója az eseményt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A szakkiállításon az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar kínálata, újdonságai mutatkoznak be a legszélesebb körben, egyebek mellett élelmiszeripari termékek, italok, bútorok, konyhai berendezések és a kávézáshoz kapcsolódó termékek – tette hozzá a vezérigazgató.
A kiállítók száma a várakozásaik szerint meghaladja majd a tavalyi 350-et – jelezte.
Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója elmondta, hogy jövőre a 2016-oshoz hasonlóan 20 ezer szakmai látogatót várnak a kiállításra, a régióban egyedül Budapesten van ilyen kiállítás. Hozzátette: a Sirhán új programok lesznek, a pavilonok számát szeretnék a duplájára növelni, a tematika a kávéval, a cukrászattal és a sütőiparral bővült.
A rendezvények között kiemelte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, és az ország legjobb cukrászainak megmérettetését, a Sirha Budapest desszert versenyt. Megrendezik az országos közétkeztetési szakácsversenyt, és lesz szálloda és étterem design verseny is. A kiállításra a kedvezményes előjelentkezési határidő május végéig tart – mondta.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’ Or Akadémia elnöke arról beszélt: június 15-ig kiírják a következő versenyszakaszra vonatkozó fényképes recept pályázatot, ennek a határideje szeptember 1. A zsűri szeptember 15-ig bírálja el a jelentkezéseket, 12 embert választanak ki, a decemberi selejtezőn 5-6 fősre szűkül majd a mezőny, a Bocuse d’Or magyar döntője február 8-án lesz a Sirhán.

(MTI)