Kezdőlap Események Két Bács-Kiskun megyei fogathajtó ezüstérem Fábiánsebestyénből

Két Bács-Kiskun megyei fogathajtó ezüstérem Fábiánsebestyénből

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Fábiánsebestyénben a 35. Fábiáni Lovasnapok keretében kiírt nemzetközi fogathajtó versenyt, mely az idei világ és Európa-bajnokságra az első hazai felmérő is volt. 10 nemzet 60 fogathajtója 6 kategóriában versenyzett 4 napon át Csongrád megye kis településének lovaspályáján, mely 2015-ben otthont adott a kettes fogathajtó világbajnokságnak is.

A Bács-Kiskun megyei fogathajtók 3 kategóriában voltak érdekeltek a világbajnokságra készülő póni fogathajtóknál az 1-esek mezőnyében indult a kecskeméti színekben hajtó Gáspár Szilvia, aki második világbajnoki fellépésére készül(het), hisz itt és most második helyen végzett.

A szintén világbajnokságra készülő 2-es fogatok mezőnye volt a legnépesebb itt 33-man indultak a Bács- Kiskun megyeiek közül a felsőlajosi világbajnok ifj Nagy Tibor a 6. helyről hajtott fel a 11x-es világbajnok Lázár Vilmos mögé a második helyre. ifj Nagy az akadályhajtásban „kivágta a rezet”, hisz egyedül hajtott alapidőn belül hibátlan pályát és nyert a záró versenyszám nem könnyű pályáján.  A lajosmizsei Sipos Zoltán a 17. helyről hajtott fel a pontszerző 5. helyre, mai remek maratonhajtásának és jó akadályhajtásának volt köszönhető. A mélykúti Kiss Róbert új összeállítású fogatával a 13., a bajai Gergely János a 16., az izsáki színekben hajtó Szabó Pál 20., míg a szintén felsőlajosi Veszelszki Gábor a 22., helyen zárta a viadalt.

A göteborgi 4-es Európa-bajnokságra készülő 4-esek mezőnyében a bugaciak 2x világbajnoka Juhász László összetettben 10. helyen végzett.

A felkészülés következő hazai állomása Bács- Kiskun megyében Mélykúton lesz 2017 június 1-4 között.

Fábiánsebestyéni A+B+C  eredmény itt – http://www.hoefnet.nl/wp-content/uploads/uitslagen/2017/HUN/FABIANSEBESTYEN.20170503.20170507/HTM/A+B+C.htm