Kezdőlap Események Ladák és gokartok – izgalmas rendezvény várja a motorsport szerelmeseit a Kecskeméti...

Ladák és gokartok – izgalmas rendezvény várja a motorsport szerelmeseit a Kecskeméti Gokart Stadionban.

Május 20-án szombaton LADA VESTA CUP by MJMSE elnevezésű rendezvénnyel várja a Tormási Autóház és a Magyar Jogász Motorsport Egyesület mindazokat, akik a motorsport vagy a Lada márka szerelmesei, de azok is megtalálhatják számításaikat ezen a délelőttön, akik csak szeretnék kipróbálni vezetési technikájukat a megújult kecskeméti pályán.

„A versenyeink célja elsősorban az, hogy a nálunk megforduló gokartos barátaink biztonságos körülmények között sajátíthassák el azokat a járműkezelési technikákat, amelyek egy kiélezett helyzetben a közúton a túlélést, a balesetek elkerülését jelenthetik – mondta el dr. Kócsó Sándor ügyvéd, a rendezvény egyik szervezője.
Számunkra fontos, hogy újra találkozzunk minél több olyan barátunkkal, akik számára a gokartozás a közös hobbit jelenti illetve, hogy a megjelentek megismerkedhessenek a Lada márkával, kiemelten a legújabb Lada Vesta modellel, amely rengeteg meglepetést tartogat. Ez a Lada már nem ugyanaz az autó, amellyel édesapáink rótták a kilométereket, hiszen technikájában 70 százalékban Nissan és Renault építőelemek találhatók, amelyek önmagukban is garantálják a magas műszaki színvonalat.”

A szervezők május 20-án délelőtt 9.00 órától várják a versenyezni vágyókat. Nevezni 9 óra 30 percig lehet, majd a program, súlyellenőrzéssel, a gépek kisorsolásával folytatódik, ezt követően, még a délelőtt folyamán sor kerül a megmérettetésre. A pálya még új, ezért a szervezők kétszeres gyakorlási lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek a terep kipróbálására.

A szabadedzések után kezdődik az időmérő, ezt követően kerül sor négy -testsúly szerinti -szekcióban a futamokra. Előre láthatólag senki nem fog unatkozni, hiszen amíg a versenyzők a saját kategóriájukra várakoznak, addig nekik és szurkolóiknak egyaránt lehetőségük nyílik rá, hogy a közúti forgalomban is kipróbálhassák a Lada modelljeit egy tesztvezetés erejéig. Természetesen anélkül is kipróbálhatja bárki az új Lada Vesta mellett a Granta Liftback, a Lada Kalina Cross, a Lada 4×4 és a Lada Comfort modelleket, hogy a versenyre nevezne. A tervek szerint 13.00 órakor kerül sor a díjak átadására, amelyeket a Tormási Autóház ajánlott fel. A szervezők örömmel látják azon régi vagy új Lada tulajdonosokat, akik szívesen bemutatnák a nagyközönségnek is szép vagy különleges autójukat.

Bárki részt vehet a versenyen, akinek a magassága eléri a 150 centimétert, illetve a 18 éven aluliaknak szüksége van szülői beleegyezésre, amely a helyszínen is megadható. A nevezés a pályán, valamint online, az [email protected] email címen is lehetséges. Érdemes azonban előre jelentkezni, hiszen könnyen meglehet, hogy egy-egy kategóriában elfogynak a helyek. Az is az online regisztráció mellett szól, hogy maximum 80 fő, kategóriánként pedig mindössze 20 pilóta részvételére van lehetőség. A Lada Tormási támogatásának köszönhetően a résztvevőknek, mindössze a pályán szokásos 4 beülésre szóló kedvezményes gokart bérleti díjat kell csak kifizetnie, külön nevezési díj nincs.

„Ezzel az elnevezéssel ez az első rendezvényünk, de reméljük, hogytöbb, mint harminc verseny megszervezésével a hátunk mögött, a Tormási Autóházzal ez egy hosszabb, sikeres együttműködés kezdetét jelentheti. Örülnénk a folytatásnak is, hiszen Kecskeméten a Tormási név az autózással és az autósporttal is teljesen összeforrt”- nyilatkozta dr. Kócsó Sándor.

A Magyar Jogász Motorsport Egyesület és a Tormási Autóház szeretettel várja május 20-án, szombat délelőtt 9.00 órától a gokartok és a Ladák pilótáit is!