Kezdőlap Események Ladák és gokartok Kecskeméten – Izgalmas volt a LADA VESTA CUP by...

Ladák és gokartok Kecskeméten – Izgalmas volt a LADA VESTA CUP by MJMSE

A mai nap folyamán a LADA VESTA CUP by MJMSE rendezvényen járt szerkesztőségünk, amelyet a Tormási Autóház és a Magyar Jogász Motorsport Egyesület szervezett. Az eseményen mindenkinek lehetősége volt megismerni az új Lada márkát, kiemelten a Lada Vesta modellt, illetve a megújult kecskeméti pályát is kipróbálhatták a gokartversenyre nevező amatőr versenyzők. Dr. Kócsó Sándor ügyvéd, a rendezvény versenyszervezője elmondta Magazinunknak, hogy a verseny legfőbb célja – amellett, hogy mindenki jól szórakozzon-, az hogy biztonságos körülmények között lehessen elsajátítani, azokat a járműkezelési technikákat, amelyek egy kiélezett helyzetben a közúton a túlélést, a balesetek elkerüléseit jelenthetik.

A nevezés után került sor a súlyellenőrzésre, a gépek kisorsolására és kezdetét vette a megmérettetés. A szabadedzést időmérés és gokartos versenyfutamok követték. A futamokon testsúly szerint kerültek besorolásra a 45 versenyző, 10 kilogrammos eltérésekkel, hogy a küzdelem minél inkább kiegyenlített formában zajlódjon le.

A nap során és a díjkiosztón, ahogy már lassan 10 éve mindig, DJ Pénzes Jani szolgáltatta a zenei hátteret, így stílszerűen a Dzsingisz Kán – Moscow örökzöldjének taktusaira a dobogó tetejéről a négy kategóriában Rózsa György, Eper István, Holovatti Zoltán és Zimek Sándor első helyezett versenyzők locsolhatták a pezsgőt.

Minden nevező számára ajándékkal kedveskedett a Tormási Autóház. Az első helyezettek egy-egy teszthétvégét nyertek, de a második és harmadik helyen végzettek is szép ajándékokkal térhettek haza. Az egyetlen hölgyversenyzőt, Kiss Klárát pedig különdíjjal is jutalmazták.

Minden a rendezvényre kilátogatónak lehetősége nyílt arra, hogy a közúti forgalomban is kipróbálhassa a Lada modelljeit egy tesztvezetés erejéig. A délelőtt során az új Lada Vesta mellett a Lada Granta Liftback, a Lada Kalina Cross, a Lada 4×4 és a Lada Comfort modelleket volt lehetőség vezetni.

„Nagyon örülök, hogy az ország más-más pontjairól is neveztek a versenyre, Békéscsabáról, Szegedről, Budapestről és természetesen Kecskemétről érkeztek a legtöbben, de még Németországból is érkezett versenyzőnk, így nemzetközi mezőny indult a mai napon. Ezzel az elnevezéssel ez volt az első rendezvényünk, de reméljük, hogy több mint 25 verseny és egyéb rendezvénynappal a hátunk mögött a Tormási Autóházzal egy hosszabb, sikeresen együttműködés vette kezdetét. Rendkívül hálás vagyok Tormási Attilának, a sok segítségéért, és a támogatásokért. Továbbá köszönöm a barátaimnak, akik nagyon sokat segédkeztek abban, hogy ma létrejöhessen ez a csodálatos rendezvény.”– mondta dr. Kócsó Sándor.

A Lada Vesta stílusos, merész és ragyogó – pont, mint amilyennek egy új generációs Ladának lennie kell. A szedán sziluettje korszerű és harmonikus, az X forma egységként kíséri végig a karosszériát. Az új, bátor stílus könnyen felismerhető a részletekben is: a fekete színnel kiemelt radiátorborításban, a lenyomatokban az oldalakon, a hátsó fényszórók fényvisszaverőin. A megemelt öv vonalának, a meghosszabbított motorháztetőnek, illetve lejtős tetőnek köszönhetően a Vesta külsőre sportos és dinamikus.

„Remek érzés, hogy nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, úgy láttam, hogy nyitottak voltak az emberek az új autókra. Örülünk, hogy tudtunk olyat mutatni, ami mindenki számára érdekes lehetett. Az új Lada modelleket még kevés ember ismeri, ezért még sok helyre kell elmennünk, ott leszünk például a Falvak Éjszakáján is, tehát, aki most nem tudott eljönni, az keressen bátran minket ott is, hiszen az autókat lehetőség van kipróbálni. A piacon szinte nincs is olyan autó, amely ebben az árkategóriában versenyre tudna kelni. Javasoljuk mindenkinek, hogy aki a kitelepüléseinkre nem tud eljönni, az látogasson el hozzánk, a Tormási Autóházba, hiszen teljeskörű és bővebb információval is tudunk szolgálni.” – mondta el Bezzeg Judit, a Tormási Autóház marketing vezetője.

Látogasson el a Tormási Autóházba, hogy a saját szemével láthassa a legújabb Lada modelleket!

Tormási Autóház
Kecskemét, Külső-Szegedi út 100.
+36 76 502 900
[email protected]
www.ladatormasi.hu