Kezdőlap Diákélet Évzáró Éjszakai Forgatagot tartottak a Spariban

Évzáró Éjszakai Forgatagot tartottak a Spariban

A tanév végeztével az Éjszakai Forgatag is vakációra ment, előtte azonban méltóképpen elbúcsúztatták az évet a Spartacus csarnokában. Előadások helyett ezúttal nyárindító kvízzel vártak mindenkit a szervezők, a legjobbakat pedig díjazásban részesítették.

Nem szokványos módon kezdődött a júniusi Éjszakai Forgatag, hiszen az előadók helyett ezúttal a közönségé volt a főszerep. Ők próbáltak ugyanis megfelelni a nyárindító kvíz kérdéseire, mely történelmi, kulturális, és országismereti kérdések mellett természetesen a sportról is szólt. Az egyéni fordulókat követően két csoportra osztva az érdeklődőket, két logikai feladvánnyal is meg kellett birkózniuk. A szervezők meglepetésére azonban mindkét csapat sikerrel vette a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető kérdéseket, így szoros végeredmény született! Egyetlen pont különbséggel sikerült Simon Dánielnek megszerezni a dicsőséges első helyet, Solymosi Gábor előtt, őket pedig Szölke György követte a képzeletbeli dobogó harmadik fokán! Mindannyian egy-egy sporteszközzel és belépőkkel lettek gazdagabbak.

Ezt követően a szokásos módon folytatódott az este, vagyis asztalitenisz, darts és csocsó bajnokság vette kezdetét a csarnokban. A parázs mérkőzések szoros végeredményeket hoztak szinte minden sportágban. A darts koronázatlan királya ezúttal Novák Attila lett, második helyen Dudás Sándor, harmadik helyen pedig Hatvani József végzett. A csocsóban hibátlan estét maguk mögött tudva, veretlenül vehette át aranyérmét Söröli Noémi és Solymosi Gábor, az ezüstérmet Blaskó Dávid és D. Nagy Viktória szerezte meg, a bronzéremmel pedig Szűcs Bence és Orvos Alexander gazdagodott.

Asztaliteniszben ezúttal három kategóriát hirdettek: kezdők, haladók és profik mérhették össze tudásukat. A kezdők között Orvos Alexander lett a legjobb, mögötte Juhász Viktória második, és Tálas Péter pedig harmadik helyet szerzett. A haladók ki-ki meccsen döntötték el az első hely sorsát, melyet Szűcs Bence megnyerve az aranyérmet is bezsebelhette, Hatvani József ezúttal ezüstérmet, Papp Norbert pedig bronzérmet vihetett haza. Végül a profik késő éjszakába nyúlóan vetélkedtek az érmekért, melyek közül a legfényesebbet Tóth Zoltán szerezte meg, mögötte Novák Attila és Simon Dániel végzett a második és harmadik helyen.

A Spartacus Sportkör és Közösségi Tér mindenkinek pihenéssel, és felejthetetlen élményekkel teli nyarat kíván, augusztus utolsó péntekjén pedig ismét vár mindenkit az Éjszakai Forgatag!