Kezdőlap Események FUTSAL ÉVÉRTÉKELÉS – „Év eleji elvárások teljesítve, most már jöhetnek a merészebb...

FUTSAL ÉVÉRTÉKELÉS – „Év eleji elvárások teljesítve, most már jöhetnek a merészebb álmok!”

Interjú Dr. Vercz Tamással a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club ügyvezetőjével:

 – Véget értek a bajnokságok, a felnőtt együttes végig ott volt a dobogó környékén a rendkívül kiélezett csoportban. Elégedett lehet-e a Scoregoal vezetése?

Egy hosszú, küzdelmes, nehéz éven vagyunk túl, de úgy gondolom, újra tudtunk egy lépést tenni előre. Az MLSZ futsal szakágának átszervezései miatt — jövőre már NB III-as osztály is lesz — az évad legfontosabb célkitűzése az volt, hogy maradjunk bent a másodosztályban. Ezt a srácok magasan túlteljesítették, hiszen az utolsó fordulóig harcban voltak az érmekért. Az évad első fele szinte tökéletesre sikerült, az alsóházi csapatok elleni mérkőzéseket biztosan hozta a csapat, majd a későbbi bajnokot, a Rubeola FC Csömöri oda-vissza sikerült verni, az Újpestől és a Váctól sem kaptunk ki, talán csak a Dunakeszi járt egy picit előrébb ebben az időszakban. A második fele a bajnokságnak már kicsit rosszabbul sült el, de lehet úgy is fogalmazni, hogy ami a bajnokság első felében befelé pattant a kapufáról, az tavasszal sajnos kifelé. A NB II ezen csoportjának erősségét és kiegyensúlyozottságát is mutatta, hogy a vége előtt három fordulóval az első négy csapat között mindösszesen kettő pont volt a távolság. Így a megszerzett 4. hely mindenféleképpen dicséretet érdemel, és igen jó alapot adhat a jövőre nézve. Fontos célkitűzés volt még, hogy a felnőtt csapat ne csak helyezésekben, győzelmekben számolva, hanem szakmailag is előrébb lépjen. Ezt úgy gondolom ugyancsak sikerült elérni, ami egyre több futsal-specifikus elem megvalósításában, és egy nagyon zárt védekezés elsajátításában mutatkozott meg leginkább.

– Az utánpótlás korosztályokban is szép eredmények születtek, az U20 például bronzérmes lett. Itt milyen teendők várnak a klubra?

Talán az egyik legnemesebb és egyben a legnehezebb célja volt ennek az évadnak az utánpótlás kialakítása, felépítése. Ahogy félévkor, most is csak köszönettel tartozunk a kecskeméti és Kecskemét környéki utánpótlásbázisoknak, úgy mint az UFC-nek, Hírös Épnek, a KLC-KTE SI-nek, a Mercedes Labdarúgó Akadémiának, vagy éppen a kerekegyházi egyesületnek. Ennek eredményeként több mint 60 utánpótláskorú játékost sikerült becsatornázni a Scoregoalba. A két legkisebb korosztály már az első évben bejutott a megyei döntőkbe, míg a legnagyobbak, az U20—as korosztály bejutva az országos döntőbe bronzéremmel térhetett haza. Ezek a sikerek, és a jövőbeli, szorosabb együttműködések nagyon biztató jövőképet festenek elénk. Az utánpótlás szakág következő évi legfőbb célja, hagy szakmailag előrébb lépjünk, ezt edzésszám növeléssel, és a klub edzőinek futsal képzéseken való részvételével érhetjük el.

– Hallani már erősítésekről a felnőtt csapatnál. Mit lehet erről tudni jelenleg?

Szeretnénk tovább haladni a megkezdett úton, amelynek első lépcsőfoka volt a múlt hónapban Cserenkó Szabolccsal történő megegyezés az edzői munka folytatásáról. Továbbra is célkitűzés, hogy kecskeméti fiatalokra támaszkodva, az elmúlt évad csapatának magját megtartva (9-10 játékos), a nyár folyamán további 4-5 játékos igazolásával felfrissítsük a keretet, és egy nagyot álmodva az első három hely valamelyikére fussunk be. Ez bizony nem lesz könnyű feladat, hiszen az NB II két csoportra válik, és bizony olyan futsal fellegvárakba fog a csapat ellátogatni, akiket egyelőre még nem ismerünk, például: Csenger, Kazincbarcika, Berettyóújfalu. Úgy gondolom, hogyha igazolási terveink a következő két hónapban megvalósulnak, akkor az augusztusi edzőmeccseken már egy igen ütőképes kecskeméti futsal csapatot láthatnak szurkolóink, akiknek ezúton is jár a köszönet az elmúlt évi kitartó buzdításért! A szurkolók mellett szeretném megköszönni partnereink támogatását, nélkülük nem állt, és nem állhatna a jövőben sem biztos lábakon a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club!