Kezdőlap Egészség Országszerte nagy sikert arat a kiskunmajsai Levendula Szüret

Országszerte nagy sikert arat a kiskunmajsai Levendula Szüret


Július 24. és 25. között kerül megrendezésre Kiskunmajsán a Levendula Szüret, amely egész hétvégére kínál színes programokat a kilátogatóknak.

 

A szombati nyitónap természetesen a hagyományos levendulaszürettel kezdődött, majd a Péter & Pán gitárduó kápráztatta el a hallhatóságot. Színpadra lépett a Madzag Bábegyüttes, a Drum Street Trió és Horváth Gyula prímás és magyar cigány népi zenekara is. Akik egy kis izgalomra vágytak megtekinthették a Látványfaragás láncfűrésszel elnevezésű produkciót, amelynek keretében különleges faragott tárgyakat tekinthettek meg az érdeklődők.

„A Levendula Szüret elnevezésű programunkkal olyan szórakozási lehetőséget szerettünk volna nyújtani az idelátogató vendégeknek, amilyen még nem volt Kiskunmajsán. A levendula napjainkban reneszánszát éli Magyarországon, Kiskunmajsán pedig évek óta foglalkozunk levendulaültetéssel. Eleinte a levendula bemutatásával foglalkoztunk, mint helyi érték, de bemutatásra került a komló, a kiwi és az évente mintegy tizenkétezer tő nőszirom, másnéven írisz is. Kezdetben Levendula Fesztiválként hirdettük az eseményt, a tartalma azonban mit sem változott az évek alatt, hiszen ugyanúgy a levendulaszüretről, a kézműves és kultúrális előadásokról és a gasztronómiai programokról szól.
Bízunk abban, hogy továbbra is hasonló sikerekkel visszük tovább a fesztivál hírnevét, és rendkívüli örömmel tölt el bennünket, hogy országszerte nagy érdeklődés van a kétnapos programsorozat iránt.” nyilatkozta a Levendula Szüret főszervezője, Szikora Gyula.

Kiskunmajsán egyébként gyakran szerveznek más kultúrális programokat is a látogatók nagy örömére, mint például az ősszel megrendezett Szüreti Fesztivál, a Mátron-napi Libanap, a Húsvéti Kempingtalálkozó és egyéb más csalogató programsorozatok.  

A vasárnap ismét a levendula szürettel kezdődik, majd Marching Jazz Band koncertjének lehetünk szem – és fültanúi.
Természetesen a vasárnapi programból sem maradhat el a Bábelőadás a Ládafia Bábszínház jóvoltából, szemtanúi lehetünk majd a STIHL TIMBERSPORTS favágó bemutatójának, a Dynamite Dudes és a Tresnyeváci Ászok zenekar produkciójának is.

Érdemes kilátogatni, ugyanis a Levendula Szüret alatt különleges kézműves bemutatók és helyi termékek csalogatják majd a Levendula Szüretre kilátogató vendégeket.