Kezdőlap Események Vasárnap ismét elrajtol a Jótifuti

Vasárnap ismét elrajtol a Jótifuti

A Trizoli Jótifuti Egyesület a klasszikus triatlon sportágak lelkes művelőit (amatőrt, profit) gyűjti egybe azzal a meghatározott céllal, hogy támogassa a fogyatékkal élőket és a mozgássérülteket. Szívesen várnak mindenkit, aki szeret futni, bringázni, úszni, fontosnak tartja a közös sportolást, élményt – s egyben segít is másoknak.

Az egyesület egyben baráti közösség, akik sporteseményeikbe aktív módon bevonják a családokat, ezzel biztosítva a lehetőséget arra, hogy a fogyatékkal élő fiatalok, gyermekek aktív részesei lehessenek ezeknek az eseményeknek. A hagyományos Trizoli Jótifuti Jótékonysági futást/bringázást idén ötödik alkalommal rendezik meg június 18-án: a Kecskemét-Kiskőrös útvonalon több olyan családot is meglátogat a csapat, ahol fogyatékkal élő vagy mozgássérült családtag él. Az elmúlt években egyre nőtt a megsegített családok száma, illetve egy gyermekotthont is támogatott az egyesület.

Az egyesület évente több rendezvényt is szervez (bringatúrák, farsangi-, újévi- stb. futások, külföldi túrák), de tagjaik aktív résztvevői más sporteseményeknek is, hogy minél több helyre eljusson a Jótifuti híre, és megmutatkozhasson a sport összekötő hatalma, megtartó ereje. Az egyesület 2017. tavaszi programjai, valamint a június 18-i Trizoli Jótifuti Jótékonysági futás/bringázás hírei nyomon követhetők a Trizoli Jótifuti Egyesület Facebook-oldalán.

Az eseményeken való részvétel ingyenes, illetve nem a sportteljesítmény, inkább az emberség a fontos. Az egyesület várja a segíteni szándékozó kedves embereket, szívesen fogad bármilyen felajánlást, használt,  jó állapotú sportszereket, játékokat, sportruházatot, egyéb adományokat.

Az egyesület létrehozója Kuti Zoltán edző, sportszervező, de leginkább “kutizoli”, akinek rendkívül motiváló sorai a sportosan.com oldalán olvashatók arról, hogyan kell elesés után felállni és továbbmenni.