Kezdőlap Események Hat ország 85 fogata vesz részt 2017. július 13. és 16. között...

Hat ország 85 fogata vesz részt 2017. július 13. és 16. között a mezőhegyesi nemzetközi fogathajtó versenyen

A jövőhéten Aacheben kezdődik az idei ér legrangosabb lovaseseménye. A magyar színeket a 4-es fogathajtóknál a két vecsési világbajnok Dobrovitz József és ifj Dobrovitz József képviseli. Lázár Zoltán vállsérülése miatt marad távol az aacheni viadaltól, de 8x-os világbajnokunk reménykedik, hogy az augusztusi göteborgi Európa-bajnokságon ott lehet az indulók között.

Az induló kettesfogatok között lesz a tizenegyszeres világbajnok, Lázár Vilmos, a csapatvilágbajnok, egyéni bronzérmes, Nyúl Zoltán, a szintén csapatvilágbajnok, ifj. Nagy Tibor, a csapat- és egyéni ezüstérmes, Hódi Károly, valamint a mezőhegyesiek hajtója, Papp János is. A pálya építője a nemzetközi pályaépítő, Fintha Gábor.
A néhány nap múlva kezdődő nemzetközi verseny mezőnyében görög, horvát, osztrák, szerb, szlovén és magyar hajtók indulnak, összesen 46 fogat szerepel a véglegessé vált nevezési listán. A nemzetközi versenyben CAI2*-P1, CAI2*-P2, CAI2*-P4, CAI2*-H1, CAI2*-H2 és CAI2*-H4 kategóriában egyaránt lesz induló, tehát mind a póni, mind pedig a nagyló egyes-, kettes- és négyesfogatok rajthoz állnak.
A kettesfogatok mezőnyében 5 ország 34 versenyzője indul a héten Mezőhegyesen, a név szerint már említetteken túl indul többek között ifj. Galbács Ferenc, Galambos Nándor, Kákonyi Norbert, ifj. Simon József is – hogy csak néhány nevet említsünk.
A pónifogatok is világbajnokságra készülnek, részükre minősítő verseny a mezőhegyesi. Genzwein Marina (P1), Farkas József, Kovács Zsófia, Lehőcz Dávid (P2), ifj. Jámbor Vilmos és Palkovics Dávid (P4) áll starthoz ebben a kategóriában.

A nemzeti versenyre 39 fogat nevezett, közöttük versenyeznek póni 1-es, 2-es fogatok, gyermek, junior és ifjúsági hajtók is, a B kategóriás kettesfogatok mellett. 19 induló van az 5, 6 és 7 éves lovak minősítő versenyében, tekintettel arra, hogy a júliusi verseny a fiatal fogatlovak számára kvalifikációs lehetőség a 2017. szeptember 7. és 10. között Mezőhegyesen megrendezésre kerülő Fiatal Fogatlovak Világbajnokságára.

Az országok és a fogathajtók listáját az alábbi linken találják:
http://fogatsport.hu/wp-content/uploads/2017/07/2017_CI_0084_A_H4_01_master_list.pdf