Kezdőlap Események Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Alapélelmiszereket adományoz országszerte a kereskedelmi csoport

Kecskemét, 2017. július 4. – Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Bács-Kiskun megyében658 gyermek részére jutatta el adományát.

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogatországszerte 20 millió forint értékű,78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve.„A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valaminta gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek – így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs – kerültek” – mondta Sándor Attila, az Univer Coop Zrt. vezérigazgatója a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Kecskeméti Gyermekotthonábantartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Majd folytatta: „Bács-Kiskun megyében658főt,több mint 6,5tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletűgyermekek támogatásának fontosságára,a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.

  1. Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója elmondta, hogy a főigazgatóság küldetése a felmerülő társadalmi igények kielégítése, a felnőttek illetve a gyerekek tekintetében egyaránt. Hozzátette, hogy bármerre jár, megható érzés látni a gyerekeket, akik segítségnyújtásban részesülnek, hogy milyen öröm van az arcukon. Akár tárgyi segítséget kapnak, akár a szeretet nyilvánul meg feléjük. A Coop azok közé a cégek közé tartozik, aki a mai rohanó világban megállnak, nagybetűs emberként gondoskodnak a rászorulókról és figyelmükkel tüntetik ki őket. Felszólalását egy Arany János idézettel zárta: „Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben.”

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét megyei jogú város polgármestere köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, nevelőknek, akik minden nap újult erővel végzik a munkájukat. Ők minden nap csak adnak, és most ehhez csatlakozik a Coop, a támogatási tevékenységével. Elismerően nyilatkozott arról, hogy az üzletlánc átgondolt gazdálkodása következtében marad forrás a társadalmi felelősségvállalásra is. Elmondása szerint az intézményben a gyermekek közétkeztetéséről az önkormányzat gondoskodik, így jó gazda módjára a felszabaduló forrást más hasznos dologra tudják fordítani az intézményekkel egyeztetve. Hozzászólását a következő gondolattal zárta: Bízik abban, hogy a Coop példáján keresztül nem csak a vállalati, hanem az egyéni szerepvállalás is jobban elterjed a jövőben.

Labancz Attila, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője tájékoztatása szerint a kormányhivatalon belül a járási hivatal látja el a gyermek közétkeztetés felügyeletét, amit a gyerekek érdekében nagyfokú szakszerűséggel végeznek minden nap. Aki gyerekekkel foglalkozik, tudja milyen jó érzés adni. Jó úgy lenni valahol, ahol valaki adni is tud – tette hozzá a hivatalvezető.

 

Háttéranyag

Hét év adományozás

A rászorulóknak élelmiszeradományt juttató Coop Segély Alapítvány, a COOP egyik országos karitatív kezdeményezése. A szervezetet a 2010-es nagy árvíz és a vörösiszap-katasztrófa idején hozták létre a bajbajutottak támogatására. Az Alapítvány azóta is élelmiszersegéllyel, konkrét adományokkal igyekszik az önhibájukon kívül bajba jutottak életét megkönnyíteni.

Az Alapítvány kuratóriumának elnöke a kezdetektől Kemény Dénes, akivel a COOP 1996 óta, a vízilabda válogatott támogatójaként működik együtt. Az elismert szakember elkötelezett a rászorulók, különösen a gyermekek támogatása mellett.

Az elmúlt hét év támogatáspolitikájának eredményeként ez idáig több mint 100 millió forint jutott támogatásra, ebből 55 millió forint a korábbi évek során a különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetésére, valaminttöbb mint 50 millió forint értékű vásárlási utalvány és élelmiszer segélycsomag a legnagyobb katasztrófák idején, pl. az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Az Alapítvány hét éves működését követően, 2013 óta a COOP dolgozóin túl bárkinek lehetősége nyílik, hogy adója egy százalékát felajánlja a szervezetnek.

Kiemelkedő kereskedelmi szereplő

A COOP Gazdasági Csoport, hazánk legrégebbi üzletláncaként 2800 franchise boltjával az ország szinte valamennyi térségében, közel 2 ezer településen jelen van. A COOP naponta több mint 1,5 millió vásárlót szolgál ki, beszállítóin, partnerein keresztül 700 magyar vállalkozás megélhetőségét biztosítja. A tavalyi 582 milliárd forintos csoport szintű árbevételt elérő kereskedelmi csoport országos szinten több mint 30 ezer munkavállalót foglalkoztat, amellyel az országegyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója.

Az COOP üzletlánc, Magyarország egyik legnagyobb, máig hazai tulajdonban lévő kereskedelmi szereplőjeként az idén ismét MagyarBrands díjat kapott A MagyarBrands Szakértői Bizottsága azon sikeres magyar márkákat rangsorolta, amelyek méltóképpen képviselhetik a hazai vállalkozásokat számszerűsíthető kritériumok és a GfK Hungária Piackutató Intézet országos fogyasztói kutatása alapján.

Folyamatos felelősségvállalás

A COOP évtizedek óta folytatja társadalmi felelősségvállalással összefüggő tevékenységét.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal már több mint két évtizedre visszanyúló együttműködést tudhat magáénak a COOP, amelyet aMagyar Olimpiai Csapat további segítése érdekében idén egy újabb 4 éves olimpiai ciklusra meghosszabbított, mint gyémántfokozatú támogató. Az együttműködési megállapodás keretében a COOP ezentúl is kiemelt szponzora marad a női- és férfikézilabda-, valamint a férfi vízilabda- válogatottnak.

A COOP a magyar élelmiszeripar teljesítményének elismeréséért, a kiváló hazai termékek népszerűsítéséért a Földművelésügyi Minisztériummal együttműködve idén 12. alkalommal szervezi meg a Coop Rallyt, amely mára a magyar élelmiszer-feldolgozás legszebb hagyományait és leginnovatívabb újításait bemutató igazi ünneppé vált.

Mindemellett a COOP működésének természetes részeként az országos kezdeményezéseken túl a jövőben is felvállalja számos, a helyi közösségeket erősítő sport- és kulturális események támogatását is, és régiós vezetői tevékenységi területükön továbbra is aktívan részt vesznek a lokális gazdaság alakításában.

A COOP fejlesztései során a mai kor követelményeit figyelembe véve boltjaiban olyan műszaki megoldásokat alkalmaz, amelyek jelentősen hozzájárulnak az energiafogyasztás minimalizálásához, valamint a környezet megóvásához.

További információk:

Széles Anikó, tulajdonos-ügyvezető
SKY Marketing Kft.
1036 Budapest, Lajos u. 80.
30/921-9639; [email protected]