Kezdőlap Események Már a gyermektáborokban is tartanak baleset-megelőzési feladatokat

Már a gyermektáborokban is tartanak baleset-megelőzési feladatokat

A hasznos ismereteken túl élményekkel és ajándékokkal gazdagodhattak gyerekek.

 A Bács-Kiskun Megyei Baleset-megelőzési Bizottság immár hagyományos jelleggel az idei évben is támogatta a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének Balatonfenyvesen 2017. július 2-9. között megrendezésre kerülő nyári gyermektáborát anyagi eszközökkel, továbbá közlekedésbiztonsági programok, versenyek szervezésével, végrehajtásával.

A Bács-Kiskun Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 4 tagja 2017. július 5-én a résztvevő 80 gyermek és 30 gondozó számára egész napos, baleset-megelőzési programot állított össze. A résztvevők rollerrel teljesíthettek ügyességi pályát, ittasságot szimuláló szemüvegben szlalomozhattak, közlekedési táblákat színezhettek és rakhattak ki kockákból. Az elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatok között szerepelt például a  megkülönböztető hangjelzés felismerése is.

A tartalmas nap végén került sor az eredményhirdetésre, amelyen a gyermekek a Bács-Kiskun Megyei Baleset-megelőzési Bizottságtól különböző ajándékokat vehettek át, így senki sem tért haza üres kézzel.

 (Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)