Kezdőlap Kecskemét Megnyílt Vaszilisz Haralambidisz görög festőművész kiállítása a Wojtyla Házban

Megnyílt Vaszilisz Haralambidisz görög festőművész kiállítása a Wojtyla Házban

A Kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat és a Karol Wojtyla Barátság Központ „Az én Görögországom” címmel időszaki kiállítást rendezett Vaszilisz Haralambidisz görög festőművész képeiből a népkonyha ebédlőjében. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A tárlatot Győri Zsolt író, természetgyógyász nyitotta meg július 28-án, pénteken délután, aki Görögországhoz és a hellén festészethez fűződő mély érzéseivel gazdagította hallgatóságát.

Méltatta a két fél szoros együttműködését, emellett áldást mondott Borisz atya, a kecskeméti Szentháromság görögkeleti templom parókusa.

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója pedig a népjóléti intézmény elmúlt 12 évének isteni csodájával, mennyei misztériumával ismertette meg a közönséget.

A jelenlévők három, görög kikötőket ábrázoló Haralambidisz-alkotásra – két reprodukcióra és egy eredeti festményre – licitálhattak Fehér Dezső, a Kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesének vezetésével. A befolyt összeget a Wojtyla Ház számára ajánlották fel a tulajdonosok, karitatív ételosztások anyagi támogatására.

Az eseményt Horeftosz Konstantin, a Kecskeméti Görög Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is a megtisztelte jelenlétével, aki több tucat görög nemzetiségű kecskeméti polgár és számos más – összesen közel száz – érdeklődő társaságában tekintette meg a tárlatot.

Az est házigazdája Farkas Pál, a népkonyha önkéntes szervező munkatársa volt.

A kiállítás augusztus 31-ig látogatható a Wojtyla Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az Egressy utca 5/b. alatt.