Kezdőlap Események Bárki beszélgethetett a Momentummal a Hírös Héten

Bárki beszélgethetett a Momentummal a Hírös Héten

Augusztus 24-én, csütörtökön a Momentum kecskeméti tagjai is részt vettek a Hírös Hét fesztiválon. Az eseményen bárki beszélgethetett a kecskeméti momentumosokkal a helyi problémákról.

A Hírös Héten való kitelepüléssel az volt a célunk, hogy ismételten találkozzunk a lakosokkal, majd egy szabad eszmecsere keretében megvitassuk a helyi és környékbeli problémákat, hogy azokra együtt keressünk megoldást” – nyilatkozta Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti alapszervezetének elnöke.

A helyi és a környékbeli alapszervezetek mellett jelen volt a Momentum két elnökségi tagja, Soproni Tamás és a frissen megválasztott Dukán András Ferenc is, aki matematika és etikus vállalkozói ismereteket oktató tanárként, és a Momentum oktatási programjának kidolgozásában is aktívan szerepet vállal.

Programjaink keretében kitérünk majd a közoktatás és az iskola előtti nevelés legfontosabb alapjaira, amelyeket nagyon komoly szakértői elemzés előz meg. A Momentum olyan programot kíván létrehozni, amely nem csak szakmai, de megvalósítható is” hangsúlyozta Dukán.

A Momentum dél-alföldi régiójának hálózati koordinátora, Nagy Zoltán szerint Bács-Kiskun megyében folyamatosan bővülnek a szimpatizánsok, ezáltal már nem csak Kecskeméten, de Baján és Kalocsán is megalakultak a helyi alapszervezetek.  

A Momentum augusztus 20-án indította el a Cselekvés Körei honlapot (cselekveskorei.hu), amelyen keresztül bárki bejelenthet helyi problémákat (legyen szó burjánzó parlagfűről vagy épp koszos játszótérről), és segíthet is a megoldásukban.