Kezdőlap Események Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása

Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása

Véget ért a 17. FINA Világbajnokság, elkezdődött a Batthyány téren felállított óriás ugrótorony elbontása. A világesemény leglátványosabb versenyhelyszínének köszönhetően Budapest legszebb arcát mutathatta meg a világnak a közvetítéseknek és a csodálatos panorámának köszönhetően. A torony bontásánál elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést.

Alessandro De Rose of Italy competes in the Men’s 27m High Diving final at the

Az óriás toronyugrás a világesemény leglátványosabb sportága volt, melyről nemzetközi szinten is elismerően nyilatkoztak. A Daily Telegraph úgy fogalmazott: „Csodálatos pár nap volt, felemelő érzés volt felállni erre a fantasztikus építményre, amelyet a szervezők biztosítottak nekünk.” A Herald véleményében hangsúlyozta: „Nagyszerű a helyszín, a torony tetejéről való kilátás pedig bámulatba ejtő.

A 10 tonnás és 34 méter magas óriás ugrótorony bontása ütemterv szerint halad. Augusztus 1-én a Bem rakparton található lelátók és konténerek kerülnek eltávolításra, így a villamosközlekedés 2017. augusztus 6-án reggel elindul, a villamosok tehát a Masters Világbajnokság alatt már rend szerint közlekednek.

Gary Hunt of Great Britain competes in the Men’s 27m High Diving preliminary at the 17th FINA Aquatics World Championships held in Budapest, Hungary on July 28, 2017. ATTILA VOLGYI

A Bem rakpart nyitása a tervek szerint legkésőbb 2017. augusztus 15-én megtörténik. A Budai alsó rakpart nyitása legkésőbb 2017. augusztus 3-án várható.

Az ugrótorony szerkezete bár elbontásra kerül, betonalapzata itthon marad, így hasonló versenyek szervezésénél az már biztosított lesz.

 

(Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.)