Kezdőlap Események Lana Del Rey: Lust For Life

Lana Del Rey: Lust For Life

Épp a legforróbb nyári napokban jelent meg nálunk a többszörös platinalemezes énekesnő, Lana Del Rey legújabb lemeze: a több tekintetben is forró hangulatú Lust For Life. A lemezen nem kisebb előadók működnek közre, mint a The Weeknd, A$AP Rocky, a Fleetwood Mac-es Stevie Nicks, Sean Ono Lennon és Playboi Carti.

Bánatos nézés, szomorkás felütésű, közelről mikronozott és speciálisan dobozos hangzásúra kevert, és ezért erőteljesen az ötvenes-hatvanas évek 45-ös fordulatszámú vinyl kislemezeit idéző énekhang – és Lana del Rey úgy robbant be 2015-ben Honeymoon című albumával napjaink világ-popjába, mint egy kivételes, senkivel össze nem téveszthető új sztár. Pedig az már a negyedik lemeze volt az idén 32 éves énekesnőnek. A hatvanas évek emblematikus amerikai ikonját: Connie Francis-t megidéző tónus és a hangban ugyanúgy megbúvó fájdalmas árnyalat persze csak alap a sikerhez, mely emlékezetesen szép dallamú szerzeményeinek fájdalmasan őszinte egyediségében alapozódik.

Igaz hogy két évet kellett várni az új albumra, de azon tizenhat dalt hallunk 72 percben – ami már önmagában sem szokványos manapság. A dalok alapja Lana Del Rey korábban vad élete – és az abból gyűjtött személyes tapasztalások. Sok mindenen keresztül ment, ide értve a korábban éveken át tartó alkoholizmusát is. A melankolikus szerelmes dalok mellett az új albumon azonban ezúttal erősen politikai hangvételű szerzemények is helyet kaptak.

„Elértem odáig, hogy úgy érezzem, most igazán jelen vagyok, és amikor a híreket olvasom, tényleg olvasom őket, míg azelőtt inkább elvoltam a saját kis világomban. A jelenben élek, ettől könnyűnek és szabadnak érzem magam.” – árulta el az énekesnő.„Úgy gondolom, mindegy, mit hoz a holnap, az olyasvalami lesz, amit szeretnék, amire szükségem van. Ez csak idő kérdése. Idő kellett ahhoz, hogy eljussak ide.”

A Lust For Life-ról több dal is ismerős lehet a rajongóknak, hiszen a Weeknd-del közös címadó dal, a februárban kijött Love, a Coachella–Woodstock in My Mind, és az élőben debütált Cherry mellett a nemrégen megjelent Summer Bummert és Groupie Love-ot is hallhatta már a nagyközönség.

A LustFor Life dallistája:

  1. Love
  2. Lust For Life (ft. The Weeknd)
  3. 13 Beaches
  4. Cherry
  5. White Mustang
  6. Summer Bummer (ft. A$AP Rocky &PlayboiCarti)
  7. Groupie Love (ft. A$AP Rocky)
  8. In My Feelings
  9. Coachella – Woodstock InMy Mind
  10. God Bless America – And All the Beautiful Women In It
  11. When The World Was at War We Kept Dancing
  12. BeautifulPeopleBeautifulProblems (ft. StevieNicks)
  13. TomorrowNeverCame (ft. Sean Ono Lennon)
  14. Heroin
  15. Change
  16. Get Free

(Komlós József JR)