Kezdőlap Események Meghatározó korszerűsítések és hagyományőrző falunap Csengődön

Meghatározó korszerűsítések és hagyományőrző falunap Csengődön

Csengőd az elmúlt három évben több olyan korszerűsítést tudhat maga mögött, amely meghatározó volt a lakosság és a település életében.
 A céltudatosan gyarapodó község polgármestere, Lajter Ferenc örömmel mesélt Magazinunknak a Csengőd fejlesztéseivel kapcsolatos jelenlegi projektekről, illetve a szeptember 29. és október 1. között megrendezésre kerülő Csengődi Falunap részleteibe is beavatott bennünket.

„Elérkezett az idő, hogy kezünkbe vegyük Csengőd közétkeztetésért felelős konyhájának a korszerűsítését, a középületek hőszigetelését, valamint egy új távhőközpont kiépítését a településen. A jövőben szeretnénk pályázni egy bölcsőde kialakítására, már zajlanak a tárgyalások ezügyben.


Településünkön évek óta hagyománnyá avanzsálódott a Csengődi Falunap, amely kulturális programpalettájával igencsak meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a helyiek életében.

Idén szeptember 29. és október 1. között kerül megrendezésre, a programot illetően pedig igyekeztünk olyan kulturális eseményekkel kedveskedni a helyiek számára, amelyek tartalmas szórakozást ígérnek minden korosztálynak. Közös célunk, hogy Csengőd élhető, virágzó településként szolgáljon lakói számára.”

A 2016-os falunap Csengődön

A Csengődi Falunap egyébként igazán színes programot kínál mindazok számára, akik szeretnének kulturális programok közepette kikapcsolódni és együtt ünnepelni a település lakóival.

A megnyitót követően főzőversenyre, rétessütésre, ételfaragásra, különböző gyermekprogramokra, motoros – és lovasfelvonulásra és kiváló musical hírességek, zenekarok fellépésére is sor kerül majd.

Részletek a programokról hamarosan!