Kezdőlap Kultúra Pappa Pia – filmzene

Pappa Pia – filmzene

Az év egyik legjobban várt hazai filmje, a Pappa Pia épp e napokban kerül a mozivásznakra; a jól ismert magyar slágereket feldolgozó filmzene pedig a premierrel egy időben a Magneoton kiadásában jelent meg CD-n.

Hazánk egyik legjobban várt mega produkciója augusztus 15-én került a vásznakra – és máris nagy sikerrel játszák. A könnyeden szórakoztató, jól bevált magyar slágerekre építő filmben olyan közismert szereplők tűnnek fel, mint Nagy Feró, Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Ostorházi Bernadett, Reviczky Gábor, Dobó Kata vagy a fiatal generáció üdvöskéi: Kováts Vera és Miller Dávid.

A Pappa Pia filmzene a mozihoz hasonlóan a zeneipar legnagyobb neveit gyűjtötte össze: a lemezen többek között Radics Gigi, Király Viktor, a Brains, a Kelemen Kabátban és az Intim Torna Illegál hangjait hallhatja a közönség.

A filmzene összesen 16 örökzöld magyar szám újra felvett és áthangszerelt verzióját tartalmazza, amelyeket a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereiből (Demjén Ferenc, Máté Péter, Neoton Família, stb.) válogattak össze. A stílusok nem feltétlenül passzolnak össze, a kínálat ugyanis elég vegyes zeneileg – melyet a szereplők személyisége és a hangszerelések fésülnek össze. Olyan dalok kerültek fel az albumra, mint a „Zene nélkül mit érek én?”, az „Induljon a banzáj”, a „220 felett”, a „Menj tovább”, a „Táncolj még”, a „Duna parti csónakházban” a „Darabokra törted a szívem” – vagy például a „Most kéne abbahagyni”.

Természetesen akad néhány új dal is a filmben – az albumon debütál például a film egyik vadiúj szerzeménye, a „PAPPA PIA” Radics Gigi és Király Viktor előadásában, valamint a főcímdal, a „Minden nap nyár” is,  amelyhez Lotfi Begi és Myra Monoka készített egy szexis remixet.

Komlós József JR