Kezdőlap Események Szüreti mulatság és főzőverseny a XXIV. Helvéciai Szüreti Napokon – PROGRAMOK

Szüreti mulatság és főzőverseny a XXIV. Helvéciai Szüreti Napokon – PROGRAMOK

Helvécia település fennállásának 125. évfordulóján XXIV. alkalommal kerül megrendezésre 2017. szeptember 1-2-án a Helvéciai Szüreti Napok rendezvénysorozat, amely a szombati napon 8 órától a főzőversennyel veszi kezdetét. Remek alakalom ez baráti társaságok, családok összefogására, találkozására a közös főzés alkalmából, további információk, a képre kattintva olvashatóak.

A szüreti mulatság rendkívül ígéretesnek tűnik, hiszen a két nap alatt programok sokasága várja a családokat, érdeklődőket. A továbbiakban a programokról olvashatnak.


Elsején, pénteken 16 órakor, a Petőfi Sándor Művelődési Otthonba kerül sor a mulatság megnyitójára, amelyen Balogh Károly polgármester úr köszöntőbeszédet mond, ezután „Az év legszebb munkái” című képzőművészeti pályázat eredményhirdetésére kerül sor, továbbá Helvécia legifjabb polgárait is köszönteni fogják, amely után a csíkkarcfalvi fúvós zenekar műsora lesz megtekinthető.

17.30-tól kezdetét veszi a motoros show műsor, motoros felvonulás, amely a Kiskőrösi úton látható majd.

20.30-tól Dankó Szilvia, énekes koncertjén érezhetik jól magukat a mulatságra kilátogatók, majd ezután a LED és Tűztánc show élményét tapasztalhatják meg az érdeklődők.

A nap zárásaként pedig 22.15-kör tűzijáték pompázásában gyönyörködhet a közönség.


A szombati nap is eseménydúsnak ígérkezik, hiszen reggel hat órától egészen hajnalig tartó programsorozatok biztosítják a mulatság remek hangulatát.

6 órától zenés ébresztő veszi kezdetét, amelyet a község utcáiban rendeznek meg.

8 órától a főzőverseny veszi kezdetét, a Millenniumi emlékparkban. (Jelentkezni, és bővebb információ kérhető a 76/579-082-es telefonszámon.) A főzőverseny vendégei a Fehérasztal Lovagrend és a Női Borlovagrend tagjai lesznek.

10 órától a Borudvar megnyitója (Petőfi Sándor Művelődési Otthon) tekinthető meg, majd a történelmi visszatekintés keretében Hajagos Csaba történész tart előadást. A Borudvarban lehetőség adódik, borkóstolásra, bordalok éneklésére, táncolásra, illetve mustkészítésre is.

11 órától a gyermeket várja Kalap Jakab mese előadása, forgó kipróbálása, trambulinozás, továbbá a rodeó bikázásra is lehetőség lesz.

11.30 – 13.30-ig a helyi lakosok megvendégelésére kerül sor, menüként babgulyás fogyasztható. A helyi lakosoknak családonként 2 adag ingyenes, a további adagok viszont 750-Ft-os áron megvásárolható.

Az ebédjegyek a helyszínen, 10.30-tól 13.00- ig vehetőek át.

11.30-tól modellrepülő bemutatóra kerül sor, majd 12.15-kor a főzőverseny eredményhirdetése tekinthető meg.

13.00 órától kezdetét veszi a hagyományos szüreti lovas kocsis felvonulás, a menet a művelődési otthon elől indul. Akik nem tartanak a felvonulással, és gyermekkel vannak azoknak lehetőségük van ugrálóvárazni, illetve a kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

13 órától zenés színpadi műsorok várják az érdeklődőket, ezen belül: retro műsor, TST, zumba, Tűzön-Vízen Át néptánc együttes, Brill-Art Studio latintáncok, illetve Szivárvány táncegyüttes.

Várhatóan 16 órára érkezik meg a szüreti felvonulás résztvevői a polgármesteri hivatal elé, amely után fogatszemle következik.

17 órakor Pál Attila, Teremi Trixi és a Grapevine csoport közös operett és tánc fináléja kerül megrendezésre.

Végül 19 órától kezdetét veszi a Szüreti Bál, amelyet a sportcsarnokban rendeznek meg. A belépő díja 3.500 Ft/fő, a jegyek elővételben vásárolhatóak meg augusztus 29-ig, az általános iskolában, a polgármesteri hivatalban és a művelődési otthonban. Vacsoraként aperitif, sültes tál, és desszert fogyasztható. A zenét az EDU-SHOW zenekar biztosítja, az est további programjai a következőek lesznek: Szentkirályi táncegyüttes fellépése, Sós Fecó & Hencsy, A jó LaciBetyár, illetve néhány meglepetés vendég. Hajnali egy órakor pedig tombolahúzás veszi kezdetét.


Vasárnap 15 órakor ökumenikus istentisztelet kerül megrendezésre a református templomban.