Kezdőlap Régió Hét év után

Hét év után

Egy Petőfiszálláson történt rablással összefüggésben került a nyomozók látókörébe az a férfi, aki a gyanú szerint hét évvel ezelőtt megölt egy idős asszonyt két kilométerre a napokban történt rablás helyszínétől.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk,  2017. szeptember 18-án a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 41 éves petőfiszállási lakost.
A bűncselekmény körülményeit elemezve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy 2010. augusztus 19-én, Petőfiszálláson történt emberölés elkövetésének egyes jellemzőivel hasonlóságot találtak.
Hét évvel ezelőtt ismeretlen tettes otthonában megölt egy 66 éves asszonyt. A főkapitányság nyomozói 2017. augusztus 20-án a 2010-ben történt emberölés miatti nyomozást felújítva, abban gyanúsítottként hallgatták ki a 41 éves helyi férfit, aki részletes beismerő vallomást tett. Vele szemben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják a büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói.
Az ügy részleteiről 2017. szeptember 22-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Szabó Vendel r. ezredes úr tartott sajtótájékoztatót.
(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)