Kezdőlap Események Remek hangulatban tel a XXIII. Szentmiklósi Napok második napja

Remek hangulatban tel a XXIII. Szentmiklósi Napok második napja

2017-ben is megrendezésre került a méltán nagy érdeklődést kiváltó Kunszentmiklósi napok, amely szeptember 8-tól 10-ig fogadja az érdeklődőket.

Szerkesztőségünknek a rendezvény szombati napján nyílt lehetősége részt venni a széleskörű, zenei, táncos, kulturális és gasztronómiai élményeket felvonultató eseményen.

A kálvin téri kisszínpadon már reggel 8 órakor elkezdődtek a napi programok. A helyszínre látogatók az ágyúszó eldördülése után látványos huszárbemutatót tekinthettek meg.

A hagyományokhoz híven a XXIII. Birkafőző versenyen 8 és 13 óra között nyílt lehetőségük a vetélytársaknak kihozni magukból a mesterszakácsot, bebizonyítva ezzel gasztronómiai jártasságaikat.

A délelőtt folyamán a népzene és a néptánc került középpontba, a résztvevők betekinthettek a folklór világába, a mindennemű népi hagyományok kitárulkozásába, emellett megtekinthették a Kunszentmiklósi Hagyományőrző Néptánc Egyesület fellépését, valamint figyelemmel kísérhették a helyi Varga Domokos Általános Művelődési Központ és a Re-formáció citerazenekar dallamos produkcióit. A kilátogatók részesei lehettek többek között a Szappanos Lukács Népdalkör, a Vadon Nőtt Gyöngyvirág Dalkör és a Szederinda Néptáncegyüttes Komámasszonyok Csoportja nevet viselő formáció népi hagyományokat felelevenítő műsorának.

11 órakor kezdődött az X-BÁR zenekar változatos műsora, amely – a fiatalságnak kedvezve – nem csak a népi zenei elemeket, de a rock és pop műfaj jegyeit is beépítette előadásába.

Az ebédhez a Fokos zenekar szolgáltatta a kellemes zenei aláfestést.

A kisszínpadon továbbá a közönség megtekinthette a jó LaciBetyár és a Coda Nostra Big-Band fellépését.

 Délután 3 órától a résztvevők több színpadi program közül is válogathattak, hiszen zumba, aerobik és step aerobik bemutatók kezdődtek a szabadtéri pódiumon.

15:30-kor a kisgyermekek az Egyszervolt Mesezenekar koncertjét élvezhették, majd következtek a Szentmiklósi Napok sztárfellépői: a tavalyi X-faktor nyertese, az aranytorkú Opitz Barbara, akit a minden korosztály számára szórakoztató Irigy Hónaljmirigy követett, majd a Csillag Születik tehetségkutatóból ismert Horváth Tamás koncertjén mulatott a közönség.

Az esti talpalávalót Dj Benny szolgáltatta, ami után az elismerő címek átadása következett.

20:00-kor minden jelenlévő örömére a legendás magyar rock and roll atyja, a számtalan elismeréssel és díjjal kitüntetett Fenyő Miklós lépett színpadra.

A Szentmiklósi Napok szombati eseménysorozatának fénypontja az elkápráztató tűzijáték volt.

A nap folyamán állandó programként kirakodóvásár, arcfestés és vidámpark várta a kicsiket és nagyokat egyaránt, valamint lehetőség nyílt az Általános Művelődési Központ kiállításának megtekintésére is.

Aki a mai nap folyamán nem tette meg, – de az is, aki igen – annak érdemes vasárnap kilátogatnia a Szentmiklósi Napokra, hiszen sokoldalú sportesemények és zenei programok várják az érdeklődőket!