Kezdőlap Sport Takács Tamara: három hét már megvan

Takács Tamara: három hét már megvan

Pénteken az 1000 méteres számokkal megkezdődött Szolnokon a magyar bajnokság. A hölgyeknél Takács Tamara nyakába már az első napon három arany került, a férfiaknál a nap legszorosabb összecsapását hozta a Tóth Dávid, Kulifai Tamás duó, valamint a Kugler Attila, Gacsal Ákos páros csatája, míg a kenusoknál Vasbányai Henrik és Varga Dávid is két bajnoki aranyéremmel lett gazdagabb. 

Takács Tamara jól nyitott a szolnoki magyar bajnokságon, amelyen pénteken az 1000 méteres döntőket rendezték meg. Fábián Lászlóné tanítványa egyesben Medveczky Erikával csatázott az aranyért, párosban vasasos társával, Vad Ninettával szállt ki győztesként a hajóból, s négyesben nem talált legyőzőre a Takács, Vad, Bodonyi Dóra, Fazekas-Zur Krisztina alkotta kvartett.

„Kemény napom volt, hiszen három darab ezret mentem, és még hat szám vár rám a hétvégén. Kati néni azt mondta, annyi hét pihenőt kapok, ahány aranyat nyerek a bajnokságon. Három már megvan, ezekben nagyon bíztam, a többi innentől már ráadás. A nap legszorosabb csatáját egyébként egyesben éltem meg. Az elején sikerült eljönnöm Medveczky Erikától, talán már két hajóval is vezettem ötszáz méternél, de a végén keményen jött, így nekem is kellett indítanom. A páros jóval fölényesebb volt Ninettával, a négyes pedig még jobban sikerült – összegezte a napját a háromszoros aranyérmes Takács Tamara.

Férfi kajakban egyesben Pauman Dániel nyakába akasztották az aranyat, csak a szolnoki Gál Péter tudta vele tartani a lépést. Párosban a nap legkiélezettebb csatáját nyerte meg Tóth Dávid és Kulifai Tamás, a fiúk mindössze egy századdal voltak gyorsabbak Kugler Attila és Gacsal Ákos párosánál, míg K-4 1000 méteren a Kugler Attila, Bogár Gábor, Gacsal Ákos, Noé Zsombor alkotta kvartett nyert Tóth, Kulifai, Pauman és Doba Richárd Alfréd négyese előtt.
„A párosban a befutó után azt hittem, hogy mi jövünk ki jobban, de a másodikak lettünk, viszont a célt teljesítettük: megvan a válogatottba kerülés. Ákosnak sem úgy alakult az év, ahogyan tervezte, nekem sem, de sikerült jól felkészülnünk a magyar bajnokságra, s szerintem jövőre érdemes nekiugrani, s még jobban felépíteni ezt az egységet.  A négyes győzelem hab volt a tortán, de számomra még nincs vége a bajnokságnak, hiszen még négy számban indulok. Többek között kétszáz négyesben, ami Séra Miki bácsi emléke miatt nagyon fontos nekem – mondta Kugler Attila.

A kenusoknál a nap egyik legfölényesebb győzelmét aratta C-1 1000 méteren Bodonyi András, aki több mint négy másodperccel volt gyorsabb Fekete Ádámnál és Viola Viktornál, s még három számra készülődik a hétvége során.

„Nekem az U23-as magyar bajnoksággal gyakorlatilag lezárult az idény, de csatlakoztam a felnőtt világbajnokságra készülő kerethez, három hétig velük edzőtáboroztam, élveztem velük való munkát, s így formában is tudtam tartani magam. Sajnos amikor visszatértem Szegedre, egy mandullagyulladás visszavetett, de erre a bajnokságra sikerült összekaparni magam. Idén csak az egyesre koncentráltam, de jövőre már szeretnék párost is menni és kipróbálni magam több csapathajóban” – mondta a versenyt követően Bodonyi András.
C-2 1000 méteren Vasbányai Henrik és Varga Dávid kettőse szerezte meg az aranyat, és négyesben is a KSI-Győr formáció vitte a prímet, hiszen a Vasbányai Henrik, Mike Róbert, Korisánszky Dávid és Varga Dávid alkotta csapathajó diadalmaskodott.