Kezdőlap Események Zamatos kunsági borok a kecskeméti Borhálóban

Zamatos kunsági borok a kecskeméti Borhálóban

  1. szeptember 22-én, 19 órakor vette kezdetét a Borháló kecskeméti üzletében megtartott borkóstoló, amely igen nagy sikernek örvendett. Fiatalok, idősebbek, valamint a bor szerelmesei egyaránt kóstolhattak különleges, elegáns borokat. Az ízek varázslatos világába Dabasi Gábor kalauzolta a vendégeket, aki az adott borokról ismertette a főbb tudnivalókat, emellett – hatalmas tapasztalati repertoárja révén – borászati élményeit is megosztotta a közönséggel.

A Borháló munkatársai fáradhatatlanul keresik Magyarország pincéit és  kóstolják végig az összes hordó tartalmát. Számukra a legfontosabb, hogy minden nap a legjobb bor, a legjobb áron lehessen a vevők asztalán. Röviden: Náluk tényleg más a mÉrték.

Ebben a szellemben került megrendezésre kecskeméti üzletükben megtartott borkóstoló, amelyen a fő hangsúly a Kunság borain volt, így a hazai borok kerültek terítékre. Természetesen a Borháló üzletei a kínálatot úgy válogatják össze, hogy minden tájegység jellegzetes, vagy érdekes fajtái megtalálhatóak legyenek.

A kecskeméti Borháló munkatársai Dabasi Gábort látták vendégül, aki már 40 éve a borászatnak él, éppen ezért Szentkirályi pincészetéből hozta el a vendégeknek – többek között – saját készítésű Jolly névre keresztelt Cserszegi fűszeres – Kövidinka borát, amelyre méltán büszke, hiszen 2017-ben Kecskemét Város Borának választották meg.

 „Idén a Kövidinka, a Bianka, a Cserszegi, az Irsai, az Olasz Rizling, illetve a Rajnai Rizling és egy vörösbor fog szerepelni a kínálati palettánkon. Kecskeméten születtem, így az alföldi és a szentkirályi területen mindig hazai szőlőkkel kísérletezünk, ezért számunkra ez az út sokkal rögösebb, mint a Villányi boroknál, vagy ha elköltöznénk Csopakra, esetleg Szekszárdra. Valószínű könnyebb lenne az életünk, de ezt a harcot, csatát nekünk itt meg kell vívni. Boraink megtalálhatóak néhány étteremben Kecskeméten, valamint a Borháló üzletében. Ezért is megtisztelő számomra, hogy itt lehetek, mind feltörekvő borász.” – hangzott el Dabasi Gábor, a Damax Kft. ügyvezető beszédében.

 A Borháló Borkereskedés hitvallása szerint a lényeg magában a borban van, így a palackozást, és egyéb körítést elhagyva elképesztő árakon juthatnak hozzá a vásárlók a kiváló borokhoz, feltörekvő borászok termékeihez. Bátran keresse fel üzletüket és győződjön meg a minőségről.

 

Borháló Borkereskedés

Nálunk más a mÉrték

6000 Kecskemét,

Hoffman János u. 3.

www.borhalo.com/kecskemet

[email protected]