Kezdőlap Régió 73 LŐSZER IS VOLT A TOLVAJNÁL

73 LŐSZER IS VOLT A TOLVAJNÁL

A kalocsai nyomozók három bűncselekménnyel gyanúsítják az elfogott drágszéli férfit.

Egy 65 éves foktői nő még 2017. június 17-én tett feljelentést a Kalocsai Rendőrkapitányságon, miszerint külföldön tartózkodó fia házába ismeretlen személy betört. Az ingatlanból készpénzt, elektronikai cikket és bukósisakot tulajdonított el. Az elkövető nem csak a bejárati ajtót és az ablakot rongálta meg, hanem a kaput is.

A rendőrök a nyomozás során beazonosítottak egy 23 éves drágszéli férfit, akit 2017. október 17-én gyanúsítottként hallgattak ki.

A közben összegyűjtött információk alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. július 10-én napközben átmászott egy kalocsai ház kerítésén, és a házból készpénzt, laptopot és ékszert tulajdonított el. A házkutatás során a nyomozók az ellopott tárgyak egy részét megtalálták, illetve előkerült 73 darab különböző űrméretű – engedély nélkül tartott – lőszer is.

A 23 éves férfival szemben lopás bűntett, lopás vétség, valamint visszaélés lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – a Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat büntetőeljárást. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)