Kezdőlap Események Közgyűlés a Városházán

Közgyűlés a Városházán

  1. október 26-án, 9 órakor vette kezdetét a Közgyűlés a kecskeméti Városháza Dísztermében. A közgyűlést nem más, mint Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia nyitotta meg és vezette le.

Elsőként Dr. Szeberényi Gyula Tamás Alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, valamint Polgármester Asszonyt, melyben kitért a nemrégiben kapott nívós díjára, miszerint Szemereyné Pataki Klaudia kapta „ Az Év Polgármestere Bács- Kiskun Megyében Díjat” .

Az ülésen felvetődött a rossz utakkal kapcsolatos teendők, annak érdekében, hogy az újonnan megépített utak hosszú évekig megőrizhessék eredeti szépségüket azok karbantartása által, emellett a parkok, buszmegállók, padok tisztaságáról is szó esett, melyek kis odafigyeléssel visszanyerhetnék eredeti szépségüket.

Bár Kecskemét már rendelkezett jogszabállyal a kültéri reklámfelület-szabályozásával kapcsolatban, -de az új törvény értelmében-  az országgyűlés által tavaly elfogadott és idén módosított településkép-védelmi törvényéhez igazodva a kecskeméti közgyűlés elfogadta az új rendeletet.

„A szabályozás átmeneti időszakot határozott meg a már kint lévő reklámok felülvizsgálatára, 2020-ig kell áttekinteni, hogy melyek nem felelnek meg a rendeletnek.” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.