Kezdőlap Sport Új csúcsokat értek el a Bács-Kiskun megyei diákok az idei első Diákolimpia®...

Új csúcsokat értek el a Bács-Kiskun megyei diákok az idei első Diákolimpia® országos döntőn

Október 14-15-én, csodás őszi hangulatban rendezték meg Budapesten a Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Országos Döntőjét, ezzel elrajtolt a 2017/2018. tanév döntőinek sorozata. Az eseményen kiválóan szerepeltek a megye diákjai: a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola új Diákolimpia® csúcsot állított fel a lányok III-IV. korcsoportos súlylökés versenyében, illetve a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola diákjai is új csúcsnak örülhettek a lányok III-IV. korcsoportos magasugrás versenyében.

 A Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságon összesen közel tízezer gyermek versenyzett, közülük került ki az 1136 döntős. Ők a hétvégi eseményen 5 fős iskolai csapatokban mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért a budapesti IKARUS BSE Atlétikai Centrumban. Az esemény szombati napján a III-IV. (felső tagozatos) korcsoport magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás és 10x200m váltófutás versenyszámokban mérte össze tudását, míg vasárnap az V-VI. (középiskolás) korcsoport került sorra magasugrás, távolugrás, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, 4x800m, ill. 4x1500m váltófutás és svédváltó versenyszámokban.

A megye diákjai kiemelkedően szerepeltek: a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola új Diákolimpia® csúcsot ért el a lányok III-IV. korcsoportos 3 kg-os súlylökés versenyben, a fiúk pedig 1. helyezést értek el a 4 kg-os súlylökésben. A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola III-IV. korcsoportos leány versenyzői új Diákolimpia® csúccsal lettek 1. helyezettek magasugrásban, ezen kívül távolugrásban is ők bizonyultak a legeredményesebbnek. A további eredmények megtekinthetőek alább.

A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere, Balogh Gábor, az MDSZ elnöke és Oroszi Zsuzsanna, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja is. Az esemény azért is volt különleges, mert ez az atlétikai versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai versenyek közé. Ebben a tanévben várhatóan 270 ezer gyerek versenyez majd összesen a Diákolimpián.