Kezdőlap Kecskemét Újra jótékonysági kulturális estet szervez a Szent László Lions Club

Újra jótékonysági kulturális estet szervez a Szent László Lions Club

A „Látás hónapja” jegyében a Kecskeméti Szent László Lions Club 2017. október 18-án, 18 órától – a tavalyi nagy sikerű rendezvény folytatásaként – újból jótékonysági kulturális estet rendez a Hírös Agórában. Az eseményen húsz vak és gyengén látó részére a mindennapi életüket segítő eszközöket – magyarul beszélő vérnyomás és vércukor mérőket, hangos órákat – adnak át adományként.

Megajándékozottjaik kiválasztásában a szakrendelő javaslatait is kikérték, majd a családokat személyesen keresték meg és hívták el, kísérőjükkel együtt.

A rendezvény lebonyolításába a másik két kecskeméti Lions Club az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club tagjai is bekapcsolódnak továbbá pedig  a Kecskeméti Szent László Leo klub fiataljait is bevonják a szervezési munkálatokba.

A vidám, szórakoztató programban szerepelnek Balog Brigi énekes, a Kecskeméti Városi Fúvószenekar, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium tehetségei, valamint Redencki Marcsi humorista is.

A jótékonysági kulturális estre meghívást kaptak azon szerveztek gondozottjai és dolgozói – több, mint 400 fő – akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápolnak:

-a Kecskeméti SOS Gyermekfalu,

-a Kecskeméti Óvoda Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Szociális Intézmény Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézménye,

-az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye,

-a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete

-a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete tagjai,

-a Wojtyla Barátság Központ és

-a Bács-Kiskun Megyei Kórház szakdolgozói

 

A rendezvény, először tavaly novemberben került megrendezésre, s az idén hagyományteremtő céllal folytatják a szervezők.