Kezdőlap Események Vidáman köszöntötték az őszt Lakiteleken

Vidáman köszöntötték az őszt Lakiteleken

2017-ben, immáron 25. alkalommal került megrendezésre a Lakiteleki Őszköszöntő Szüreti Nap, amelyen a kilátogatók ismét- idén az egész nap folyamán – érdekesebbnél-érdekesebb programokon vehettek részt a Bacchus Borozóban és a Templom téren is.

 

Október 7-én, szombaton a helyieknek vétek lett volna sokáig ágyban maradniuk, ugyanis már 8 órától megkezdődtek az őszköszöntő versenyek (főző- és házi pálinkaverseny), amelyekre a helyszínen lehetett nevezni, majd a sportosabbak fél 9-től futásban mérhették össze erejüket 3 kategóriában (óvodások, általános iskolások és felnőttek).

10 órától a Bársony Lovasudvar csikósai csaptak a lovak közé, fergeteges bemutatójukkal ejtették ámulatba a közönséget, majd ezt követően 11 órától a Szalma Színházban megelevenedett a Három kívánság című mese a Bab Társulat előadása által.

A nap folyamán a kisebbek népi játszótéren szórakozhattak, továbbá megismerkedhettek a kosárfonás rejtelmeivel és egyéb érdekességekkel is. Mindemellett pedig alkalom nyílt a lovaglásra, lovaskocsizásra is. A bátrabbak szőlőt préselhettek, majd munkájuk eredményét meg is kóstolhatták.

A finom ebédet – csülökpörköltet – 11.30-tól 12.30-ig nyílt alkalom elfogyasztani, – amelyhez a délelőtt folyamán jegyeket a helyszínen lehetett beszerezni – ezek után kihirdették a főző-és házi pálinkaverseny eredményeit. Az előbbit Czéh László, az utóbbit pedig Gulyás Andor nyerte meg. Szuetta Béla kisbíró bevezető szavait követve Zobokiné Kiss Anita polgármester asszony ünnepi beszédet tartott, amelyben megköszönte a lakiteleki szőlőtermelők és borászok kitartó, szorgos munkáját is.

13 órától útnak indultak a fogatok, ki a hagyományos módon, ki pedig traktorral vágott neki a felvonulásnak. A megállókban a jó hangulatról és a remek muzsikáról a Szikra kórus, a Kösöntyű Néptánccsoport, a Lakiteleki Néptánccsoport illetve az Apró táncosok gondoskodott. Az este eljöttével megkezdődött a vigadalom a Lakodalmas házban. A szüreti bálon a Kösöntyű Néptánccsoport és a Dudorások citerazenekar alapozta meg a jókedvet a résztvevők számára.