Kezdőlap Kultúra Zolbert: Inside Out

Zolbert: Inside Out

Zolbert a smooth jazz műfaj magyarországi nagykövete, többszörösen díjnyertes előadó. Második Tom Tom Records albuma a One-hoz hasonlatosan kulturált, kellemes, minden hangulatban jól hallgatható. Feldob, jókedvre derít, vagy éppen emlékeket idéz és ellazít, ha kell.

Zolbert 2013-ban “Frappé” című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. 2014-ben pedig a VII. Jazzy Jazz Dalverseny fődíjasa lett “Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta. Szintén ebben az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű, brit The Brand New Heavies előzenekaraként.

2015 áprilisában jelent meg debütáló lemeze, mely a “One” címet kapta. Nagylemezének fontos sikere, hogy a smooth jazz műfaj őshazájában, az Egyesült Államokban a 2015-ös év végén a legendás Jazztrax Rádió a 2015-ös év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listájának 10. helyére került fel “Frappé” című dala, olyan művészek társaságában, mint Diana Krall vagy épp Nathan East!

2016-ban megalapította saját borfesztiválját, a Zolbert Jazz & Wine Festet, mely a kiváló magyar borok és a kulturális élet fejlődését segíti, egy teljesen új aspektust behozva a magyar fesztiváléletbe, mellyel nem kisebbre vállalkozott, mint hogy megismertesse a közönséggel a smooth jazz műfajt és az ahhoz tartozó életérzést.

Amint azt Zolbert elmondta, legújabb, “Inside Out” című nagylemeze fontos lépés számára: “Ez a lemez egy új és fontos állomás az életemben. Egy vallomás is lehetne, de annál sokkal több. Mély érzéseket és gondolatokat szeretnék átadni változó világunkból, egyúttal még jobban megmutatni, hogy ki is Zolbert a szaxofon mögött. Bízom benne, hogy a dalok jelentenek majd valamit számotokra és megérint benneteket.”

Különlegesség, hogy a Miami Nights című dalban Takács Nikolas „duettpartnere” Zolbert szaxofonja. A két előadó már korábban is többször koncertezett együtt, így nem meglepő, hogy amikor felmerült az instrumentális dalairól ismert szaxofonosban az énekes dal ötlete, elsőként a különleges tehetséggel megáldott pályatársára, Takács Nikolasra gondolt. A közös munka mindkét fél számára inspiráló volt, Nikolas nem csak előadóként, de szerzőként is közreműködött a dal születésénél.

A szép kiállítású CD-n szereplő dalok épp annyira jazzesek, mint amennyire poposak: jazz, funky, r’n’b, latin hatások keverednek a színes és szórakoztató elegyben. Az „Inside Out” album 13 saját dalt tartalmaz és különlegessége, hogy kizárólag élő hangszerekkel került rögzítésre, 13 fiatal és tehetséges zenész közreműködésével:

Zolbert – szoprán-, alt-, tenor- és baritonszaxofon, ütőhangszerek
Ferencz Péter (Peet) – billentyűs hangszerek, vonósok, gitár, vokálok, programozás
Tóth Marcell – zongora, billentyűs hangszerek
Riskó Tibor – gitár
Udvarhelyi Gábor – gitár
Gudics Martin – basszusgitár
Szedlár Dávid – basszusgitár
Kovács Gergő – basszusgitár
Balogh László – dobok
Gudics Marcell – dobok
Nagy Zsolt – dobok
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Markos Miklós (Mikee) – ütőhangszerek