Kezdőlap Egészség FITT-KID Gut Gabival

FITT-KID Gut Gabival

 Gut Gabi, pedagógus és nyelvtanár már 21 éve foglalkozik gyerekek oktatásával és  fejlesztésével. Az általa alapított Fitt-Kid-ben az angol nyelvoktatás, a mozgásfejlesztés és a kreativitás fejlesztése élvez fő prioritást. Magazinunk Gabival beszélgetett, így megtudhattuk, hogy honnan indult, hol szerezte tapasztalatait, illetve azt is, hogy milyen szolgáltatásokkal várja a gyerekeket.

 Mióta vagy jelen Szeged városában ezzel a tevékenységgel?

A gyermekek oktatásával 21 éve foglalkozom, – amelyet Baján kezdtem, majd Londonban folytattam – Szegeden 15 éve vagyok jelen. Brüsszelben hoztam létre az első magyar oktatási magánintézményem, ahol elsősorban kint élő magyar családok gyermekeit tanítottam a magyar és angol nyelvre, mindemellett a kreatív foglalkozások és a mozgásfejlesztés volt a fő prioritásom. Hamarosan a magyar gyerkőcök mellett francia, belga, angol és kínai Fitt-Kid manó is járt hozzám. Határtalan boldogságot ad számomra, hogy egyre több gyermeknek adhatom át a tanulás és a mozgás szeretetét. Ma már újra itthon, a brüsszeli tapasztalatokkal gazdagodva indítottam el Szegeden a Fitt-Kid-et, ahol a tanulni, okosodni, fejlődni vágyó gyermekeket várom.

Egy kisgyermek mennyire fogékony az angolra? Mikor érdemes elkezdeni egy idegen nyelv megtanulását?

Erről igen megoszlanak a szakértői és a szülői vélemények is. Az én tapasztalatom az, hogy minél korábban elkezd tanulni egy gyermek az anyanyelve mellett idegen nyelet, annál könnyebb lesz elsajátítani az új nyelv alapjait. Óvodás korban még szinte észrevétlenül, játékokba, dalokba ágyazva sajátítja el az alapokat, amire utána biztonsággal építhet majd.

A mai világban nyelvismeret nélkül leszűkülnek a lehetőségek, hiszen a gyerekek jövőjét, munkalehetőségeit befolyásolhatja az, hogy az anyanyelvén kívül beszél-e és ért-e más nyelvet. Természetesen soha sem késő elkezdeni idegen nyelvet tanulni, de miért is nehezítenénk meg a gyermekeink helyzetét, ha már pici korukban könnyedén, gyorsan taníthatjuk őket, még hozzá úgy, hogy közben rengeteg pozitív élménnyel is gazdagodnak közben?

A Fitt-Kid-ben az angol foglalkozások az életkori sajátosságokhoz, a nyelvismeret szintjéhez és az egyéni igényekhez igazodnak. Óvodás korban a gyermekek életeleme a mozgás, a mese és a játék, így az óvodás nyelvtanulás folyamatába ezeket a tényezőket is beépítettem.

Hogyan képzeljünk el egy tanórát?

Az órákon az angol nyelv mellett a kreativitás, valamint a mozgás fejlesztése is fontos szerepet kap. Pozitív és motiváló légkörben, tartalmasan, hatékonyan és vidáman telnek a napok a Fitt-Kid-ben. Énekelünk, tornázunk, játszunk, angolt tanulunk, kreatívkodunk és azt is megtanuljuk, hogyan legyünk boldogok.

Célom, hogy a Fitt-Kid-be járó gyermek

  • jól beszélje és értse, örömmel tanulja az angol nyelvet
  • jó hangulatú, színes feladatokban gazdag hatékony, tartalmas, minőségi nyelvórákon tanulja az angol nyelvet
  • sikerélményekkel gazdagodjon
  • jobban teljesítsen az iskolában
  • csökkenjen a szorongása
  • egészségesen fejlődjön, erősödjön az önbizalma
  • könnyebben nézzen szembe a kihívásokkal
  • képes legyen megbirkózni a problémákkal
  • pozitív legyen az életszemlélete
  • higgyen magában
  • könnyebben elérje a céljait
  • könnyebben kössön barátságot
  • könnyebben kijöjjön másokkal
  • egészségtudatos és fitt legyen
  • pozitív és vidám légkörben töltődjön és jól érezze magát a bőrében

Vannak-e egyéb programok a Fitt-Kid-ben?

 Igen, sok programot szervezek a gyerekek és a családok számára. Várjuk a Télapót, készülünk a Karácsonyra, farsangolunk, lelkesen és izgatottan várjuk az Anyák napját és a tanév végi Fitt-Kid családi napot. Nyáron mese – élmény és sporttáborokban várom a gyerekeket színes és élménygazdag programokkal.

 A jövőre nézve, milyen terveid vannak?

Jövőbeli nagy álmom a Gut Gabi Motivációs és Oktatási Központ megalapítása, amelyben a Fitt-Kid-be járó gyerekekre és szüleikre is gazdag programok, foglalkozások várnak majd.

www.fitt-kid.hu
Fitt-Kid a Facebookon