Kezdőlap Diákélet Megnyitotta kapuit a Gömbsátor kiállítás Kecskeméten is

Megnyitotta kapuit a Gömbsátor kiállítás Kecskeméten is

TÖBBES SZÁMBAN- Az I. világháború és a hátország mindennapjainak valóságai című kiállítás megnyitójára került sor 2017. november 24-én, pénteken 14 órakor a Magyar Nemzeti Múzeum országjáró kiállítás keretén belül. 

Kecskeméten a Noszlopy Gáspár Parkban várja a kedves érdeklődőket 6 napon keresztül, ahol egyedi, különleges gyűjtemények tekinthetőek meg, hiszen olyan magánszemélyek ajánlották fel az I. világháborús emlékeiket, amelyek talán nagyszüleik vagy azok szüleik gyűjtöttek és nagy becsben tartottak, így olyan értékek előtt nyílik meg az út a nagyközönség számára, ami egyedülálló, és talán múzeumokban sem találhatóak.

A kiállítás ingyenesen tekinthető meg a diákok és felnőttek számára egyaránt.

Az ünnepélyes megnyitón jelent volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város Alpolgármestere, Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kulturális Kapcsolatokért és Fejlesztésekért helyettes államtitkára, Acél Esztert, a Magyar Nemzeti Múzeum történeti tárának vezetőjét, Dr. Császtvay Tünde, Főkurátor asszony, a Magyar Nemzeti Múzeum volt főigazgatóhelyettese, az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének Osztályvezetője, Dr. Végh Katalin, Alkurátorasszony, a Katona József Múzeum Igazgatóhelyettese, Richweisz Rita, technikai projekt vezető, valamint Dr. Roska Szabolcs, a Katona József Múzeum Igazgatója.