Kezdőlap Sport Megtört a jég, újra győzött a Scoregoal!!!

Megtört a jég, újra győzött a Scoregoal!!!

Nehéz napokat követően péntek este idegenben sikerült győznie a kecskeméti fustalosoknak.

Covritas Futsal Gödöllő – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 1-4 (1-0)

Ahogy indult a hírös városi futsalosoknak a hét, úgy kezdődött az idegenbeli gödöllői mérkőzés is a számukra. Koós Károly megbízott edző elsődlegesen a mentális felkészítésre helyezte a hangsúlyt a két bajnoki mérkőzés közötti rövid idő miatt, és az első etapban még bizony érződött a lábakban a bizonytalanság. Habár felborult a pálya, és a kecskemétiek odaszegezték kapujukhoz a vendéglátókat, a scoregoal gól csak nem akart megszületni. A rendkívüli nyomást 2 kapufa és megannyi kimaradt ziccer jellemezte, a hazaiak hálóőre sokszor a gólvonalról mentett. És ahogy egy ilyen mérkőzésen lenni szokott, ami az egyik oldalon kimaradt, az a másik oldalon bement. A 18. percben szerencsés öngóllal szerezte meg a vezetést a hazai alakulat. Egy szórványos ellentámadásba Marozsi ért bele pechesen, és lábáról a kecskeméti kapuba perdült a labda. Öngól! (1-0).

A második félidőre nem csüggedtek a hírös városi legények, sőt még egy sebességgel nagyobb fokozatra kapcsoltak, és próbálták feltörni a sündisznó állásba berendezkedett egyetemi csapatot. A 31. percben végül próbálkozásaikat siker koronázta, szép, egyérintős játékot követően Móra passzolt az üresen álló Marozsihoz, aki nem tévesztett. (1-1) Áttört a gát, 2 percen belül Móra cselezte magát tisztára, és szépen gurított el a kivetődő kapus mellett. (1-2) A két gól hatására feljebb tolta csapatát a Gödöllő, így védelmük felpuhult, amit Móra vett észre szemfülesen, és szöglet berúgása a berobbanó Dobosit találta meg üresen, és a kiváló mezőnyjátékot produkáló kecskeméti játékos nem hibázott. (1-3) A hazai alakulat átállt az 5 a 4 elleni játékra, ám Gavula leleste az egyik keresztpasszt, és a megszerzett játékszerrel begyalogolt az üres kapuba. (1-4)

A gödöllői csapat már a hátralévő percekben nem tudott megújulni, így egy nehéz kezdést követően a kecskemétiek magabiztosan hozták el a nagyon fontos 3 pontot.

Góllövők: Marozsi (31.), Móra (33.), Dobosi (36.) Gavula (38.)

Koós Károly megbízott vezetőedző: „Az elmúlt napok történéseit követően elsődlegesen az volt a feladat, hogy a játékosokat mentálisan felkészítsük. Az első félidőben még érződött a srácokon, hogy nehéz napokon vannak túl, de már ekkor érezhető volt rajtuk, hogy nagyon akarnak, és a szerencsétlen öngól ellenére is mi uraltuk a mérkőzést. A második félidőre már megjöttek a gólok is, nagyon kellett ez már a srácoknak, gratulálok nekik!”