Kezdőlap Zenei élet Tompos Kátya: Holdjárat

Tompos Kátya: Holdjárat

Holdjárat címmel jelent meg Tompos Kátya második szólóalbuma az ősszel – és a lemez anyagát a művésznő nemrégiben Kecskeméten az Otthon Moziban is bemutatta.

A Holdjárat misztikus utazás, melynek a végén felkavaró vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó, múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk. Ehhez az újabb utazáshoz Tompos Kátya ismét a közismert zemneszerzőt: Hrutka Róbertet kérte fel útitársnak.

Azonban ezúttal már nem a művésznő számára kedves dalokat dolgoztak át közösen, ahogyan az ezt megelőző „Keresztül Európán” című album esetében tették – az új lemezre 10 vadonatúj dalt írtak közösen. Az album zeneiségében, hangulatában hű maradt a Keresztül Európán albumhoz – erre a zeneszerző személyisége a garancia. Hrutka Róbert dalai ismét szépen csengenek össze Tompos Kátya dalversekben megfogalmazott gondolataival.

A dalszövegek írója a fentiek értelmében tehát változott: ezúttal a legtöbb dal esetében Tompos Kátyát találjuk ebben a szerepben is. A bensőséges, helyenként elgondolkodtató, helyenként vicces, de mélyen a lelkéből fakadó történeteket mind-mind az élet ihlette. Valamennyi vers egy darab a színésznő lelkéből, ablak a világára. Finom kis gondolatszálak, emlékfoszlányok, nőiesen intim hangulatok.

A Holdjárat maga nem más, mint az az összekötő erő mely két lelket összekapcsol, amire mindenki vágyik, egy olyan láthatatlan segítség mellyel szerelmünk megingathatatlan és múlhatatlan. A Holdjárat dalait elvisszük magunkkal: dúdoljuk az egyiket, ha fáradtak és türelmetlenek vagyunk, de a másikat pont akkor, ha úgy érezzük, miénk a világ s semmi sem állhat az utunkba, mi bizony boldogok vagyunk!