Kezdőlap Kecskemét A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, kiesett a kupából a Scoregoal!

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, kiesett a kupából a Scoregoal!

A Magyar Kupa küzdelmeiben a kecskeméti csapat a legjobb 16 között a Dunakeszi Kinizsivel találkozott, és egy első félidei 5 perces rövidzárlat, valamint egy zsáknyi kihagyott helyzetet követően elbúcsúztak a kupaküzdelmektől.

A hazai csapat, a Dunakeszi Kinizsi az első percektől támadólag lépett fel, ám a sérülések és betegségek miatt megtizedelt hírös városi alakulat – 7 mezőnyjátékos – jól állta támadásokat, sőt masszív védelméből többször is szép kontrákkal robbant ki és veszélyeztette az ellenfél kapuját. Az előbbi oldalon Bita szorgoskodott lövésekkel, míg a másik oldalon Gavula Levente forgácsolta szét a felsőkapufát. Így az első 15 perc élvezetes, igazi ragadóhoz méltó kiegyenlített játékkal telt el. Aztán a 14. percben egy szép egyéni megoldással megszerezte a Keszi a vezetést, Bita cselezett a kapu előtt 10 méterrel és lövése a kapu baloldalában lőtt. Ez a gól megzavarta az eddig jól játszó kecskeméti játékosokat és a következő 2 percben újabb 2 góllal terhelte a vendégek kapuját, mindkét gólt kontra játékból szerezve a hazai csapat.

A második félidőre nemhogy nem esett vissza a kecskemétiek játéka, hanem még nagyobb lendülettel ugrott a Keszire. A félidő első perceiben 4 kecskeméti ziccernek is örülhettek a lelkes vendég szurkerek, majd egy szépségdíjas játékot követően Móra passzából Gavula törte meg a gólcsendet. Ezt követően is lendületben maradt a vendég gárda, ez újabb és újabb helyzetekben mutatkozott meg. Ám ezen az estén szinte semmi sem akart jól elsülni, vagy a hazaiak kapusa védett nagyszerűen, vagy a kapufa segítette ki a Keszi játékosait. A Dunakeszi a második félidőben szinte teljes egészében csak a védekezésre koncentrált, Peltzer kapusnak nem volt sok dolga. Ám a szerencse végül a hazaiak mellett tette le voksát, így maradt a 3-1-es Keszi vezetés, és győzelem.

Koós Károly megbízott edző: „Az első félidőben sem játszottunk rosszul, ám egy pár perces rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat. Hiába jöttünk ki a második félidőre parádés játékkal valahogy ma este semmi sem akart összejönni, pedig benne volt a levegőben a meglepetés. A fiatalság és rutintalanság számlájára írom ezeket a kilengéseket. Nem lehetünk elégedetlenek, de picit keserű a szánk íze, máshogy is alakulhatott volna. Talán azt lehet mondani, egy Bitával voltak ma este jobbak a hazaiak. Köszönjük Szurkolóinknak, Szponzorainknak és természetesen a média munkatársainak egész éves támogatásukat, segítségüket!!!