Kezdőlap Zenei élet Gájer Bálint:Swing Karácsony

Gájer Bálint:Swing Karácsony

Gájer Bálint egy mesés, igazi karácsonyi lemezzel lepte meg rajongóit, Swing Karácsony címmel. Az énekestől megszokott könnyed swing-es stílusa tökéletesen illik a lemezen felsorakoztatott már jól ismert karácsonyi dalokhoz.

Gájer Bálint neve mindenki számára jól ismert, hiszen Ő az ország „swing hercege”, aki minden embert táncra perdít zenéjével és kitűnik eleganciájával. A fiatal tehetség, nagyszerű énekes és zenész,  akit a rajongók és a szakma is elismer. A magyar „Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja.A Fonogram díjas előadó már Kecskeméten is többször megmutatta milyen az általa megálmodott swing, pop és jazz elemeket ötvöző könnyed zenei világ – legutóbb épp pár hete lépett fel a hírös városban.

Gájer Bálint úgy döntött, hogy 2017 karácsonyára egy igazi karácsonyi lemezzel rukkol ki az Universal lemezkiadónál. Ezen tízhíres és közismert amerikai karácsonyi dal hallható magyar szöveggel – felhangzik többek között a Fehér Karácsony (White Christmas), a Legyen hó (Letitsnow), a Frosty a hóember (Frostythesnowman), a Kisharang (Silver Bells), vagy például a Rajtad kívül nem kértem mást (All I wantforchristmas is you). Rajtuk kívül négy eredeti magyar szerzemény is helyet kapott a lemezen.Az albumon két különleges duett is hallható: édesapjával a Szép lesz majd az ünnep (A Hollyjollychristmas) című dalt éneklik el, Csondor Katával pedig az Add tovább című szerzeményben működnek együtt.

Az énekestől megszokott könnyed swing-es stílus tökéletesen illik a lemezen felsorakoztatott már jól ismert karácsonyi dalok vidám, kellemesen felszabadult – vagy éppen romantikus hangulatához. A Swing Karácsony már a borítójával kedvesen visszakacsint a swing-korszak lemezborítóinak grafikai megoldásaira –színes, vérbő hangszerelése pedig élményszámba menő karácsonyi buli-hangulatot varázsol.

KözbenmegérkezettGájerBálintelsővideóklipjeazújkarácsonyilemezéről: elsőként az Úgy, mint rég című számhoz készült videó klip. Ahogy azt a cím is sugallja, a dal a gyermekkori szép emlékek utáni vágyakozásról szól – mindezt Éger László dalszerző a közelgő ünnep köntösébe bújtatta. Ha pedig ünnep, akkor karácsony, ha karácsony, akkor emelkedett hangulat, család, emlékezés, hit, rácsodálkozás.

A klipben szereplő szerelmespár a fát díszítve emlékezik mindezekről. A meghitt karácsonyi videóban az énekes partnerét a fiatal modell : Ötvös Brigitta alakítja – akivel a valóéletben is egy párt alkotnak. A karácsonyi hangulat megteremtéséről a tökéletesen kiválasztott felvételi helyszínek is gondoskodtak: egy ünnepi díszbe borult virágbolt és a meghitt családi légkört árasztó otthon.A dalhoz tartozó klipet Csapó Ádám vezetésével a Clapper’s Creative készítette el, akik az „Értem jött a nyár” (Gájer Bálint első saját dala) klipjét is forgatták.

A következő dalok segítik megidézni a karácsony hangulatát Gájer Bálint Swing Karácsony című albumán:

  1. Legyen hó (LetitSnow)
    02. Kisharang (Silver Bells)
    03. Örökre így legyen
    04. Otthon ér az ünnep (I’llbe Home For Christmas)
    05. Frosty a hóember (Frosty the Snowman)
    06. Téli álomséta (Winter Wonderland)
    07. Legyen úgy, mint valamikor régen (Have Yourself A Marry Little Christmas)
    08. Add tovább (Duett Csondor Katával)
    09. Télapó a legnagyobb sztár (Santa Claus is Coming To Town)
    10. Szürke patás
    11. Úgy, mint rég
    12. Rajtad kívül nem kértem mást (All I Want For Christmas is You)
    13. Szép lesz majd az ünnep (A Holly Jolly Christmas) Duett édesapámmal
    14. Fehér Karácsony (White Christmas)