Kezdőlap Rendőrségi hírek Lezárt akta: Ittasan okozott balesetet

Lezárt akta: Ittasan okozott balesetet

MEGOSZTÁS

Vádemelést javasolnak a kunszentmiklósi rendőrök.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitány Rendészeti Osztálya nyomozást folytatott járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 54 éves tassi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. december 1-én 18 óra körül Tass lakott területén belül, az Árpád Fejedelem útján közlekedett egy Tornado típusú segédmotoros kerékpárral. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Citroen Xsara típusú személygépkocsival. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A rendőri intézkedés során a baleset okozójával szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott, így őt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi az ittas vezetés vétségén túl több szabálysértést is elkövetett, ugyanis bukósisak és érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek küldték meg vádemelési javaslattal.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság)

MEGOSZTÁS