Kezdőlap Régió Sajtóközlemény – Dunavecse projektzárás TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00012

Sajtóközlemény – Dunavecse projektzárás TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00012

 

TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00012 A FOGLALKOZTATÁS ÉS AZ ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSA CSALÁDBARÁT, MUNKÁBA ÁLLÁST SEGÍTŐ INTÉZMÉNYEK, KÖZSZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSÉVEL – 3 CSOPORTOS ÓVODA FEJLESZTÉSE DUNAVECSÉN

Projektzárás

  1. december 31.

 

 

Dunavecse Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-15-BK1 – A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívásra. A 30 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a Százszorszép Óvoda felújítása, korszerűsítése valósult meg. Az épületet november 15-én ünnepélyes keretek között adták át.

A fejlesztés során megvalósult tevékenységek: a tetőszerkezet és a cserép teljes cseréje, a belső vakolatok javítása, burkolatcserék, bádogos munkák (függő és lefolyó ereszcsatorna rendszer cseréje), a homlokzati ablakok és ajtók, a hidegpadló burkolatok és az oldalfali csempeburkolatok cseréje a konyhában és a vizes helyiségekben. Az épület homlokzata teljes felületen hőszigetelést, a nem csempézett oldalfalakon és a mennyezeten festést kapott. A mosdókban és zuhanyzókban a vizes berendezések cserére kerültek. Ezen felül az épület akadálymentesítése is elkészült.

Az épület ünnepélyes átadását 2017. november 15-én tartották. A meghívott vendégeket elsőként Dobos Zoltánné Csontos Edina, óvodavezető, majd Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere köszöntötte, aki kiemelte: „Dunavecse 4000 lakosából 900 fő 62 év feletti. Akkor vagyunk egyensúlyban, ha legalább annyi gyermek van óvodában, bölcsödében és iskolában, mint amennyi nyugdíjas él a településen. Ezért kezeltük kiemelten ezt a beruházást, mert fontosak számunkra a gyermekek és az, hogy a lehető legkorszerűbb körülmények között tölthessék mindennapjaikat, a saját és szüleik legnagyobb megelégedésére. Az épület egyik szárnya közel 100 éves, a másik majdnem 50 – remélem, ezzel a korszerűsítéssel a komoly múlttal rendelkező óvoda újabb 50 évig szolgálhatja majd a dunavecsei gyermekeket.”

Font Sándor, országgyűlési képviselő, a TOP pályázatok Bács-Kiskun megyei fejlesztéseit koordinálja immáron több mint 2 éve. Az ünnepi rendezvény meghívott vendégeként elmondta: mindig azt tanácsolta a polgármestereknek, hogy ne szobrokat építsenek, hanem olyan, valóban szükséges beruházásokat valósítsanak meg, melyek a település lakóinak is a megelégedését szolgálják. Európában általános jelenség a lakosság számának csökkenése, mely negatív folyamat ellen tenni kell. Olyan körülményeket kell teremteni, hogy a szülők merjenek gyermeket vállalni. Ez a beruházás egy épület felújításának tényénél jóval messzebbre mutat: segít ezen célok megvalósításában és hozzájárul a népesség fogyásának fékezésében és megállításában.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is. Az átadó ünnepséget az óvodások műsora és a kívül-belül megszépült épület megszentelése és megáldása zárta.

További információ: www.dunavecse.hu

(Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal)