Kezdőlap Események BÁCS-KISKUN A MI MEGYÉNK

BÁCS-KISKUN A MI MEGYÉNK

Elnöki látogatás Mélykúton február 20-án

Hagyományteremtő céllal indult az a kezdeményezés, amely a megyei közgyűlés üléseit más-más helyszínen rendezi meg, ezzel biztosítva a közgyűlés tagjainak, hogy átfogó képet kapjanak megyénkről és a feladatokról. A hagyomány mostantól kibővül azzal, hogy a közgyűlés elnöke és a közgyűlés tagjai a tanácskozás helyszínéül szolgáló településen megismerkednek a kiemelt fejlesztésekkel is. A 2018. február 20-i, mélykúti látogatáson a vendégek a település vezetőjével ellátogatnak a Hunent Zrt. épülő pecsenyekacsa-vágóhídjára, amely több mint 12 milliárd forintos beruházással 350 új munkahelyet fog teremteni és meghatározó gazdasági potenciállal fog rendelkezni a régióban.

A nap további részében a megyei önkormányzat bizottságai üléseznek a polgármesteri hivatalban.  A nap zárásaként, Rideg László elnök fogadóórát tart, amely  lehetőséget kínál az érdeklődőknek, hogy személyesen érdeklődhessenek a megyei, települési fejlesztésekről, illetve olyan feladatokról, javaslatokról tudjanak érdemben konzultálni, amelyek a térségüket érintik.

A fogadóórák az elkövetkező időszakban, hónapról-hónapra kerülnek megrendezésre szerte a megyében, amelyek a lehetőségekhez mérten a közgyűlési helyszínekhez igazodnak.

Az egyedülálló kezdeményezés, hogy a megyei elnök és a közgyűlés közvetlen kapcsolatot tudjon kialakítani a megyei lakossággal, közösségekkel nem új keletű. A „Bács-Kiskun a mi megyénk” rendezvénysorozat keretében a járások már bemutatkoztak Kecskeméten a Megyeháza előtt, ahol a helyi értékeik, büszkeségeik, gasztronómiájuk kapott méltó figyelmet a megyeszékhelyen.

Bács-Kiskun megye sokszínűsége, megannyi értéke méltó a figyelemre és felbecsülhetetlen értéket képvisel, épp úgy mint akik ezt a közösséget alkotják. Ezért kiemelten fontos, hogy a lakosság is közvetlenül tudjon informálódni, közügyeket felvetni, települési, térségi és megyei szinten. A mélykúti fogadóóra február 20-án, kedden 17 órától lesz a polgármesteri hivatalban.

Részletes program:

12:15 Érkezés a hivatalhoz. Rideg László elnököt fogadja a település vezetője. Indulás az ipari parkba a megjelent vendégekkel, házigazdákkal és a sajtó képviselőivel.
12:30 Érkezés az ipari parkba, a fejlesztésekkel érintett beruházások megtekintése, valamint látogatás a Hunent Zrt. épülő vágóhídjára. A látogatás célja, hogy a megyei önkormányzat mint közreműködő szervezet a pályázatokban közvetlen kapcsolatot alakítson ki a munkahelyteremtő és gazdaságilag meghatározó vállalkozásokkal.
17:00 Fogadóóra. A megyei közgyűlés elnöke és a település vezetője tart fogadóórát. A fogadóóra témája: a térség feladatai, megyei vonatkozásai, oktatás, munkahely teremtés és egyéb közügyek.