Kezdőlap Zenei élet Black Panther: The Album

Black Panther: The Album

Egy újabb, moziszenzáció által inspirált bombasikert rejt a Black Panther című Universal album. A nálunk Fekete Párduc címen futó film hatalmas szenzávció világszerte – a zenéjét tartalmazó album pedig már a megjelenése napján azonnal hét országban vezette az iTunes listáját, 39 országban pedig azonnal bekerült a Top 5-be is.

A Marvel Comics képregény-figurái alapján legyártott új amerikai szuperhős-filmközpontjában T’Challa áll, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.Ám mikor egy nagyhatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T’Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.

Szóval afféle szokásos amerikai ostobaság – de a Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének célja nyilván nem az agysejtek fejlesztése. Ám a kivitelezés még a kritikusok tetszését is elnyerte – a film nagy sztárokat sorakoztat fel: mint például RyanCoogler rendező, Michael B. Jordan vagy az Oscar-díjas Lupita Nyong’o.

Na és a látványhoz ütős Hip-Hop és R&B zene, kemény rappelés is párosul. A hétszeres Grammy-díjas rapper: Kendrick Lamar nevével fémjelzett lemez körül már megjelenése előtt hatalmas volt a felhajtás: a tracklistet és a borítót is szinte az utolsó pillanatig rejtegették az izgatottan várakozó rajongók elől.

A pozitív közönségfogadtatást felvezette, hogy az album beharangozójaként megjelent All The Stars című dal azonnal nagy siker lett – ezt Kendrick a népszerű R&B énekessel, SZA-val közösen készítette.

 

Az előzetesként megjelent három dal (Kendrick Lamar& SZA – All The Stars; Kendrick Lamar & The Weeknd – Pray For Me; Jay Rock, Kendrick Lamar, Future, James Blake – King’s Dead) már sejtette, hogy nemcsak a Fekete Párduc szereplőgárdája méltó a figyelemre, de a filmhez készített album közreműködői is igazi nagyágyúk.Ez be is igazolódott: a tracklisten olyan nevek szerepelnek, mint Vince Staples, 2Chainz, Travis Scott vagy Zacari. Olyan további slágerek kerültek a soundtrackek közé, mint a Jay Rockkal, Future-rel és James Blake-kel közös kollaboráció, a King’s Dead.

 

(K.J.)