Kezdőlap Olvasgató HUMÁN KAPACITÁSOK FEJLESZTÉSE A KUNSZENTMIKLÓSI JÁRÁSBAN

HUMÁN KAPACITÁSOK FEJLESZTÉSE A KUNSZENTMIKLÓSI JÁRÁSBAN

Kunszentmiklós Város Önkormányzata és konzorciumi partnerei Európai Uniós forrásból 487,25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek humán kapacitásaik fejlesztésére. A projekt célja, hogy a településméretből adódó társadalmi hátrányokat mérsékelje és javítsa a térségben élő gyermekes családok közszolgáltatásokhoz való hozzáférését.

Uniós forrásból újul meg Kunszentmiklós tasskertesi óvodája, és Dunaegyházán a Mákszem óvoda. Kunadacson és Kunpeszéren megújul az óvoda vizesblokkja, valamint fejlesztő játékokkal bővül az óvodaeszközparkja. Szalkszentmártonon is megújul az óvoda, a gyermekeknek tartásjavító tornát, úszásoktatást, lovagoltatást biztosítunk.

Tasson mozgásfejlesztő programokat szervezünk és eszközöket vásárolunk hozzá. A gyermekeknek sport tábort, nyelvtanfolyamot, öko-napokat, tudatos pénzügyi magatartást segítő programokat tartunk.

A fejlesztés eredményeként Apostagon megújul a Művelődési Ház.

A projekt hatására a településeken bővülni fog a pedagógusok módszertani eszköztára, továbbképezzük a helyi közszolgáltatások egyéb területein dolgozó szakembereket. A gyermekeknek iskolán kívüli fejlesztő programokat biztosítunk, és a továbbtanulást népszerűsítő rendezvényeket szervezünk.

Családi napok keretében készségfejlesztő, egészségmegőrző, helyi hagyományokat őrző programokat és nyári táborokat szervezünk.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elindítja a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” című tanulmányi ösztöndíj programot a fent felsorolt településeken élő hátrányos helyzetű diákok részére, melynek célja, hogy mindendiák lehetőséget kapjon arra, hogy befejezhesse tanulmányait.

A Grassroots Sport Oktatás-módszertani és Kutatás-fejlesztési Nonprofit Kft. gondozásában zajlik az óvodai nevelés országos alapprogramja szerinti továbbképzés az intézményi mozgásprogramok keretében alkalmazható módszerekről.

A Fénykörközösség Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Kft. közösségi vetélkedőkkel egybekötött interaktív előadássorozatokat és óvodai meseköröket szervez és bonyolít le.