Kezdőlap Események „Kortárs építészek Kecskemét építéstörténetéről”

„Kortárs építészek Kecskemét építéstörténetéről”

A Bács-Kiskun Megyei TIT Kulturális Örökség Szakosztálya Szabóné Kövesdi Mária rendezésében és tevékeny közreműködésével, a TIT „Hagyomány, tudás, közösség” nyertes pályázatának alapján, megrendezésre kerül a helyi szellemi, tárgyi és épített kulturális örökség összegyűjtése, rendszerezése és megismertetése a kiállításra ellátogatókkal.


„A szem a lélek tükre… az építészet meg egy hely szellemének – társadalmának, közösségének, életmódjának, életminőségének, törekvéseinek, lelkületének tükre … „

(Dr. Csatári Bálint)

A Bács-Kiskun Megyei TIT Kulturális Örökség Szakosztálya Szabóné Kövesdi Mária rendezésében és tevékeny közreműködésével, a TIT „Hagyomány, tudás, közösség” (EFOP 1.3.5. jelű) nyertes pályázatának alapján, a helyi szellemi, tárgyi és épített kulturális örökség összegyűjtése, rendszerezése és megismertetése a helyi és nemzetiségi identitás megőrzése érdekében alprogram keretében „Kortárs építészek Kecskemét építéstörténetéről” című fotókiállítással egybekötött rendezvényt szervez Kecskeméten a Tudomány és Művészetek Házában 2018. február 22-én, 16 órai kezdettel, az I. emeleti Kerényi József teremben.

Építészek emlékei Kecskemét átalakulásáról az 1960-1980-as évek időszakáról – Gutai Mátyás „Kortárs építészek Kecskemétről” című interjú kötete alapján készült fotóválogatás. A mai Kecskemétről a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnázium és a Kecskeméti Református Gimnázium diákjainak fotói kerülnek bemutatásra, régi Kecskemét fotósorozata mellett.  A kiállításon ünnepi megnyitót tart dr. Farkas Gábor DLA, Ybl-, Pro Architectura- és Prima Primissima díjas építész. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!