Kezdőlap Rendőrségi hírek LEZÁRT AKTA: RABOLNI INDULT, NYOLC BŰNCSELEKMÉNY MIATT FELELHET

LEZÁRT AKTA: RABOLNI INDULT, NYOLC BŰNCSELEKMÉNY MIATT FELELHET

A kecskeméti rendőrök egy rablás kapcsán további öt sértett ügyét is felderítették.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság 2017. szeptember 23-án 16 óra 15 perckor őrizetbe vett egy nőt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy néhány órával korábban az egyik Szabadság téri üzletben rablást követett el. A 37 éves elkövető egy ásványvizes palackkal hátulról fejve vágta az ott dolgozó 46 éves eladót, majd több alkalommal ököllel arcon ütötte. Miután magához vette a sértett táskáját és a bolt kasszájában lévő készpénzt, az eladót berángatta a raktárba, az ajtót becsukta, elé pedig egy polcot húzott azért, hogy a megvert nő ne tudjon kijönni.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a bántalmazás során az eladó ugyan könnyű sérülést szenvedett, de az ásványvizes palack – súlyából és méretéből adódóan – alkalmas lett volna arra, hogy súlyosabb sérülést okozzanak vele.

A rendőrök az nyomozás során azt is kiderítették, hogy a kecskeméti asszony a rablást megelőző három hétben további öt vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. Irodából, kozmetikai szalonból, fodrászüzletből, masszázsszalonból és kisboltból lopott el női táskákat, amelyekben minden esetben pénz és személyes iratok voltak.

A gyanúsított így a rablás bűntett mellett súlyos testi sértés kísérlet bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, három lopás bűntett és két lopás vétség elkövetéséért is felelhet.

A kecskeméti rendőrök az ügyet a napokban lezárták, és azt iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a helyi ügyészségre.