Kezdőlap Gazdaság ÚJ, HÁROM CSOPORTOS ÓVODA ÉPÜL FÜLÖPSZÁLLÁSON

ÚJ, HÁROM CSOPORTOS ÓVODA ÉPÜL FÜLÖPSZÁLLÁSON

A község lakóinak és önkormányzatának régóta tervezett fejlesztése valósul meg a jelenlegi – a község központjában, a Herpai Vilmos Általános Iskola, a Református templom és a helyi konyha közelében levő – elavult óvoda épület kiváltására. Az 1960-as években épült , volt kollégiumi épület lett átalakítva, majd 1992-ben kibővítve óvoda céljaira. Az intézmény jelen állapotában nem felel meg minden tekintetben a létesítményre vonatkozó működési előírásnak, átalakítása, felújítása gazdaságosan és a jogszabályi előírásoknak is megfelelően nem lenne kivitelezhető.

A TOP-1.4.1- 15-BK1- 2016-00022 azonosító számú projekt keretében az Önkormányzat beruházásában a Fülöpszállás, József Attila u. 3. sz. alatti telken megépül egy, a mai kor követelményeinek és a szabványoknak is megfelelő , közel 700 m2 hasznos alapterületű új, három csoport befogadására alkalmas, óvoda épület és játszó udvar. A projekt keretében új eszközök, bútorok beszerzésére is sor kerül. Az épület mindenben megfelel az akadálymentesítési előírásoknak, megközelítése, használata a mozgásokban és
egyéb készségükben akadályozott látogatók számára teljes egészében lehetségessé válik. A megvalósuló beruházás jelentősen javítja az itt élők – főként a gyermekek és családjaik – életminőségét, a település fejlődéséhez is alapul szolgál az önkormányzat kötelező köznevelési feladatai magas szintű ellátása érdekében.

A projekt a Széchenyi 2020 programban a TOP-1.4.1.- 15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívás keretében európai uniós támogatás segítségével valósul meg. Az önkormányzat részére megítélt, vissza nem térítendő támogatás összege 177,80 millió forint, a támogatás mértéke: 100%

A kivitelezésre vonatkozó vállalkozó szerződést nettó 134.507 millió forint értékben az izsáki Izsépker Plusz Kft. – vel kötötte meg az önkormányzat a lefolytatásra kerülő közbeszerzési eljárás eredményeképpen 2018. január 11-én.

Fülöpszállás Községi Önkormányzat